Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Polen 2010

Inför ESC Polen 2014 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Polens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Polen hade startnummer 1 av 19 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Polens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Polen 2011?

Magdalena Tul, född 29 april 1980 i Gdańsk, är en polsk popsångerska. Under 2001 tog hon sig artistnamnet Lady Tullo. Hon deltog i Polens nationella uttagning till Eurovision Song Contest under våren 2011, med låten ”Jestem”. Vid finalen den 14 februari 2011 fick hon 44% av folkets röster, vilket räckte till att ta hem segern. Därmed kommer hon att representera Polen vid Eurovision Song Contest 2011 i Düsseldorf, Tyskland.

Så här såg Polens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Skön upptempo på eget språk! Snygg video och vi kan nog förvänta oss en del av scenshowen också, Polen siktar på seger i år och lär inte nöja sig med mindre än topp-placering.Jag har aldrig sett Polens bidrag som direkta hot tidigare, men i år kan man inte räkna bort dem. Det är en farlig låt som svänger, dessutom en snygg sångerska. Polen kanske inte vinner, men de skulle inte förvåna mig ifall de tog en hög placering i årets tävling.Jag håller med Robban, äntligen levererar Polen. Jag har inte varit speciellt förjust i Polens föregående bidrag, men nu har de äntligen valt en skön upptempo låt och jag är nästan säker på att Magdalena går till finalen. Det är absolut en av årets bästa låtar gällande Eurovision Song Contest.Äntligen levererar Polen! Det var längesedan jag gick i gång riktigt ordentligt på deras ESC-bidrag. Just när jag hade gett upp hoppet för landet i tävlingen överraskar de genom att faktiskt välja ut min förhandsfavorit i från deras nationella uttagning (skräll). Fröken Tul med den dansanta upptempo-poplåten ”Jestem” har goda chanser att ge Polen en välförtjänt finalplats skulle jag tro. En låt med attityd!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »