Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Österrike 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Österrikes artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Österrike hade startnummer 2 av 19 i semifinal 2 och sedan startnummer 18 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Österrikes representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Österrike 2011?

Nadine Beiler föddes år 1990 i Inzing, Österrike. I hemlandet är hon en populär R&B och popsångerska. År 2007 vann Beiler den tredje säsongen av den österrikiska talangshowen ”Starmania”. Samma år släppte hon sin första singel, ”Alles was du willst”.

Så här såg Österrikes musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!En halvtam låt och man önskar Österrike satsat mer inför sin comeback! Vill man vinna eller för alltid glömmas bort? Ett ganska tråkigt eurovisonland jag ändå alltid brukar tycka bra om.Har jättesvårt för Österrike, för jag tycker inte de har kommit med något speciellt bra varken genom åren eller i år. Det är oftast rätt tråkigt från detta annars så musikaliska land.Österrike? Ja, vad säger man om det landet när det gäller Eurovision Song Contest? Jag säger inte mycket i alla fall, jag har aldrig blivit förhäxad av deras bidrag. I år sänder man en taskig version av en Disney ballad och det är lite sådär, ”The secret is love” är ingen dålig låt, men den hör inte hemma i denna tävling. Ett lite tips till Österrike är att fixa en snygg tjej med uptempo låt tills nästa år, det funkar nästan alltid. 😉En rätt så intetsägande gospelinspirerad ballad, med en bra sångerska. Synd att låten är så tröttsamt tråkig bara. Kul att Österrike är tillbaka i tävlingen, men mycket beror på att det är grannlandet Tyskland som står för arrangemanget i år. Jag tror inte att man gör några större avtryck i årets tävling.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »