Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Norge 2010

Inför ESC Norge 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Norges artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Norge hade startnummer 2 av 19 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Norges representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Norge 2011?

Stella Nyambura Mwangi, född 1 september 1986 i Nairobi, är en norsk-kenyansk sångerska, rappare och musiker. Mwangi har varit på listorna i Kenya, Senegal och Gambia. Hennes musik har använts i bland annat American Pie och Save the Last Dance och i TV-serierna CSI New York och Scrubs. Hennes skivsläpp hösten 2008 fick blandat mottagande. Recensionerna ledde till starka reaktioner.

Så här såg Norges musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ett vågat och spännande val av norrbaggarna i år! Tycker det här känns kul och annorlunda och är mycket glad för att man vågar skicka nåt nytt. Även jag ser tydliga influenser från VM-hiten ”Waka Waka” men det kan väl bara ses som en fördel i det här fallet. Jag brukar tjata om att för amerikanska låtar brukar gå dåligt i ESC-sammanhang, huruvida det gäller för afrikanskt-inspierande bidrag eller inte återstår att se.Norge brukar ibland vara riktigt intressanta och ibland dåliga i dessa sammanhang. I år känner jag mig likgiltig. Låten är inte dålig, men den är inte heller bra. Jag får absolut inga vibbar utav den och tycker rent ut sagt att den är tråkig.Vår granne Norges bidrag kan vara en vinnarkandidat. Stella framför sin låt ”Haba Haba” med en sån stor karisma och glädje så det är svårt att inte gilla det. ”Haba Haba” påminner om Shakiras låt ”Waka Waka”, vilket jag anser vara något positivt om folk vill ha en låt som dem känner igen. Norge får gärna vinna för mig och jag vill se mer av denna genren i Eurovision Song Contest.Det svänger rejält i Stella Mwangi’s Haba Haba. Ett glatt och medryckande bidrag som man bara inte kan tycka illa om. Norges bidrag sjungs på engelska och swhahili. Detta språk gör debut i ESC Haba Haba-dansen blev väldigt populär i Norge, och jag har på känn att många i publiken kommer att åtminstone vifta på armarna i takt med Stella. Jag tror på den här låten. Vill och hoppas att den kommer till final, vilket jag tror. Väl där kan det sluta hur som helst, men en topp/mittenplacering känns inte alls omöjligt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen