Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Nederländerna 2010

Inför ESC Nederländerna 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Nederländernas artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011.  Nederländerna hade startnummer 3 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Nederländernas representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Nederländerna 2011?

3JS är en populär holländsk grupp. Namnet kommer ifrån att alla deras namn börjar på bokstaven ”J”. De heter Jan Dulles, Jaap Kwakman och Jaap de Witte. Bandet blev känt i Nederländerna efter succén med deras första album Watermensen, 2007

Så här såg Nederländernas musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Från att ha svårt för den tycker jag nog den har växt ganska rejält och Holländarna står bakom sitt bidrag fullt ut denna gång – något som kan ge resultat tror jag!Jag är lite kluven när det gäller Nederländerna. De är ett av de mest meriterade länderna i tävlingen med fyra vinster, men det var 36 år sedan de vann sist. De har aldrig riktigt skickat låtar som jag fastnat för. I år skickar man dock en riktigt bra radiolåt, som har sålt hur mycket som helst i hemlandet.Nederländernas bidrag är faktiskt överraskande bra, det är en skön rocklåt som jag hoppas tar sig till finalen. Det är ingen låt som sticker ut, men det är säkerligen skönt att lyssna på den när man sitter i bilen och solen skiner utanför.Träskornas förlovade land är ett av de mer framgångsrika ESC-länderna genom tiderna. Man har vunnit tävlingen fyra gånger, men senaste gången var för 36 år sedan. Det går tungt för de i nutid. Man har inte varit i ESC-final sedan 2004. Ska gruppen 3JS ändra på den negativa trenden och ta Nederländerna till en efterlängtad final? Njae, tveksamt. Det finns en härlig vibe i denna radio/poprocklåt. Rätt monotont, men ändå rätt hyfsat.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen