Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Moldavien 2010

Inför ESC Moldavien 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Moldaviens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Moldavien hade startnummer 7 av 19 i semifinal 2 och sedan startnummer 15 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Moldaviens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Moldavien 2011?

Zdob şi Zdub är ett moldaviskt rockband som bildades 1994. Det var Moldaviens första representanter i Eurovision Song Contest. De är ett rockband som påminner om Red Hot Chili Peppers och gjorde stor succé i Kiev 2005 och slutade på en 6:e plats med sin trummande mormor på scenen. Namnet betyder på svenska ”slå på trumman”.

Så här såg Moldaviens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Tråkig comeback för ett land som brukar överraska.Zdob şi Zdub som debuterade för Moldavien tävlar igen. Riktigt kul tycker jag. Dessa killar förgyller tävlingen för min del. De kanske inte är världens bästa band, eller har världens bästa sångare. Men underhålla kan de definitivt!Moldaviens bidrag är unikt om något, men jag tror verkligen inte den kommer till final. För mig är det här en garanterad toapaus eller så börjar jag gå runt och städa i lägenheten. ”So Lucky” är inget för mig.Galenskap och flamsigt är min åsikt om årets moldaviska bidrag. Det här kan säkert tyckas underhållande för många, men defenitivt inte av mig. Gruppen var med när Moldavien debuterade i tävlingen 2005 och gick då till final, ni minns kanske den gamla farmorn som var med i scennummret och slog på en trumma. Men hon är inte med denna gången, men trots det har Moldavien goda chanser att nå final.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen