Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Malta 2010

Inför ESC Malta 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Maltas artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Malta hade startnummer 11 av 19 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Maltas representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Malta 2011?

Den maltesiska sångaren Glen Vella är född 1983 i Malta. År 2010 blev han utsedd till landets bästa manliga sångare. När det gäller uttagningarna till Eurovision Song Contest så blev år 2011 fjärde gången gillt för Glen. Han har tidigare deltagit tre gånger i de maltesiska uttagningarna utan att lyckas vinna. Närmast en seger var han år 2010 med sin låt ”Just A Little More Love”, då han kom tvåa.

Så här såg Maltas musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Vet inte hur man tänkte här. Man valde bort en rad bättre låtar i den här genren och om man ska vinna röster på pop-schlager så måste man göra det fullt ut.Malta är landet som verkligen levererat riktig schlager de senaste åren. I år har de kanske den mest låten som också mest påminner om schlager. Men jag är personligen inte såld på Malta, har aldrig varit det. Glen Vella är en riktigt duktig sångare, men hans låt tilltalar mig dock inte.Det är glatt och spralligt som de nästan alltid brukar skicka. Jag anser att Malta alltid brukar skicka låtar med mycket kärlek och glädje, även när de skickar ballader är det något magiskt och mysigt i det hela. I år skickar de Glen med en halvtaskig låt som kanske tar sig till final, men hamnar på en bottenplacering där.Glen kom tvåa i fjol i den nationella uttagningen till Eurovision, i år var det hans tur att vinna med en Michael Jackson-inspirerade discopop-låt. Jag diggar den starkt även om den känns en aning platt. Jag tror Malta kan få svårt att ta sig till finalen, men jag hoppas på avancemang. Det känns som att det kan bli tufft. ”One life” är en låt man antingen älskar eller avskyr.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »