Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Makedonien 2010

Inför ESC Makedonien 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Makedoniens* artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Makedonien hade startnummer 11 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Makedoniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

* Sedan 2019 har republiken Makedonien fått namnet Nordmakedonien. Här har vi dock valt att behålla det gamla namnet på landet eftersom det var så de presenterades 2011.

 

Vem tävlade för Makedonien 2011?

Vladko Ilievski föddes 1985 i Skopje, Makedonien. Han började sin karriär som tolvåring med att spela gitarr och sjunga i lokala band. 2007 startade han sin solokarriär och har sedan dess tagit emot massvis med priser och blivit hyllad över hela sitt hemland.

Så här såg Makedoniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ett ganska plojigt bidrag som kan slå mer än jag skulle vilja. Makedonien är bra på så sätt att de vågar sicka lite udda.Jag tycker att Makedonien blandat bra och dåligt genom alla åren. Deras fullträff kom 2004 då Toše Proeski framförde den fantastiska ”Life”. Toše gick tyvärr bort i en tragisk bilolycka och årets artist, Vlatko Ilievski, har blivit lite av landets efterträdare som den största sångaren. Jag nynnar på ”Rusinka” hela tiden, den vill inte släppa huvudet. Inte för att den är bra, utan för att den sätter sig.Jag kan börja med att säga att jag aldrig varit speciellt förjust av Makedoniens bidrag genom åren och det är jag inte i år heller. Årets bidrag är verkligen inte min typ av musik, jag skulle aldrig klara av att höra denna låten frivilligt…En rockig balkanlåt som inte tilltalar mig särskilt mycket.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen