Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Lettland 2010

Inför ESC Lettland 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Lettlands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Lettland hade startnummer 17 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Lettlands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Lettland 2011?

Musiqq är en lettisk musikduo bildad år 2009. Musiqq består av Marats Ogļezņevs och Emīls Balceris. Gruppen har släppt flera radiohittar, som ”Klimata kontrole”, ”Abrakadabra” och ”Dzimšanas diena”.

Så här såg Lettlands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Känns medryckande men vad har hänt med Baltikum? Här behövs en uppryckning! Det började så bra men självförtroendet verkar försvunnit på vägen och Angel in disguise känns inte alls klockren sin trevliga refräng till trots.För några år sedan gjorde jag en lista där jag rankade de 50 bästa låtarna i Eurovision Song Contest genom åren. På andra plats placerade jag Lettlands debutbidrag Brainstorm. Jag verkligen älskar låten ”My Star”. Den är så varm och härlig. Jag tycker inte Lettland kommit upp till den nivån efter det, inte ens när de vann.Lettland har enligt mig haft en del bra, men mest dåliga. Jag har aldrig fastnat för någon av Lettlands låtar helt enkelt, jag har aldrig suttit i soffan med en påse chips och hejat på Lettland. Förmodligen kommer jag inte sitta i soffan och heja på Lettland i år heller.En härlig och uppsvingande melodi kommer här ifrån Lettland. Den är väldigt gungvänlig måste jag säga, men kommer inte ha några större framgångar i årets tävling. Den stannar i semifinalen skull jag gissa på.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »