Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Italien 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi tycker till om Italiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Italien var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 12 av 25.

Det ska tilläggas att Italien gjorde comeback i Eurovision detta år, efter hela 13 års frånvaro (de tävlade senast år 1997). Nu när de gjorde comeback valde EBU att välja in dem i den direktkvalificerade gruppen (länderna som betalar mest pengar till EBU och som därmed blir direktkvalificerade till finalen oavsett slutplacering året innan). Eftersom att gruppen ökade från fyra till fem medlemmar byttes namnet ”Big Four” ut till ”Big Five”.

 

Musikvideo

Så här såg Italiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Vilken tråkig comeback. Efter över 10 år borta från eurovision väljer man att komma tillbaka med den här sega pianospelande snubben som är lika charmig som en bit lufttorkad parmaskinka. Nej, här måste det till mer för att lyckas charma och få mer än tröströsterna från hardcore-fansen.Det är verkligen jättekul att detta klassiska land som Italien äntligen kommit tillbaka till Eurovision Song Contest. De har genom åren givit oss många klassiska bidrag. Främst tänker jag då på Eurovision-historiens kanske kändaste refräng i låten ”Nel blu, dipinto di blu”. Vem kan inte sjunga med i den liksom? Alla kan skrika Volare! Och deras comeback tycker jag personligen är riktigt bra. Raphael Gualazzi kommer med en härlig låt.Italien är tillbaka i Eurovision Song Contest. Italiens bidrag för detta året är lite sisådär, jag tycker att de skulle ställt upp med en pampigigare låt. Italien får särkeligen en topp-placering, inte för att låten är något speciellt, utan för att de gör comeback.Först av allt måste jag säga att jag är överlycklig att ett av världens framgångsrikaste musikländer är tillbaka i Eurovisionen, det är stort. Man gör comeback efter fjorton långa år med den här jazziga retromelodin. Njae, inget för mig, men den är ändå mysig att lyssna på. Man får nog en hel del sympatiröster för att man är tillbaka skulle jag tro, hamnar någonstans i mittenplaceringarna i ESC-finalen är mitt tips.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »