Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Israel 2010

Inför ESC Israel 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Israels artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Israel hade startnummer 12 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Israels representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Israel 2011?

Sharon Cohen är Dana International. Hon föddes 1972 som en pojke vid namn Yaron. 1993 åkte hon till London och bytte kön till kvinna. Hon är således transsexuell. 1998 ställde hon upp i Eurovision Song Contest med låten ”Diva” och vann hela tävlingen.

Så här såg Israels musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Schlagerdivan som för mej personifierar ESC på många sätt är tillbaka! Tyvärr är forna vinnare sällan lika bra en andra gång. Carola var ett undantag men här har det tagit stopp. Gillar Ding Dong som ett kul schlager-inslag som måste finnas och enbart hittas i denna tävling. Men egentligen är det lite väl taskigt skrivet å en ganska medioker låt.Jag lär nog aldrig förstå varför det gick så dåligt förra året för Israel. Kanske ville Harel Skaat lite för mycket med sin underbara ”Milim”. I år blir det dock comeback av divornas diva, Dana International. Det är sämre än sist måste jag säga direkt.Dana International är tillbaka med en ly låt som heter ”Ding Dong”, men det är inte ens i närheten av hennes andra hit ”Diva”, dock tror jag att det blir en topp tio plats för Isreal. Motståndet är inte speciellt starkt i år.Israel tillhör ett av mina favoritländer i ESC. Dana International känns som ett tryggt val. Men vi vet ju hur det har gått för tidigare ESC-vinnare (syftar på Perelli 2008). Låten ”Ding Dong” har det rätta gunget och har det där lite ”vanliga” soundet som folket i Europa verkar gilla i dessa sammanhang. Jag fullkomligt älskar det här, även om jag tycker att produktionen är en aning sval. Kommer gå till final, men ingen plats i toppen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen