Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Irland 2010

Inför ESC Irland 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Irlands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Irland hade startnummer 19 av 19 (sist ut) i semifinal 2 och sedan startnummer 6 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Irlands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Irland 2011?

Jedward består av de identiska tvillingarna John Paul Henry Daniel Richard Grimes och Edward Peter Anthony Kevin Patrick Grimes. Deras karriär inledde sin karriär i musiktävlingen, The X-Factor, där man slutade sexa. Deras debutsingel ”Under Pressure (Ice Ice Baby)” släpptes i februari 2010.

Så här såg Irlands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Kan inte låta bli att ryckas med i denna catchiga fjortis-refrängen. Det är nog nåt man hatar elle älskar? Jag tror det kan gå hem och kul med årets andra tvillingpar på scenen!De mesta mästarna går ifrån sina passionerade ballader till att testa något helt nytt i år. Två tvillingar med en riktigt glad och upptempolåt. Det känns så provocerande och så otroligt härligt. Kul med lite annorlunda musik från Irland.De roliga färglada ”Xfactor” killarna ger hela tävlingen en rolig tvist. Inte har vi sett två små grabbar ( nästan är identiska) som hoppa runt och sjunga om läppstift? Det är underhållning på högsta nivå, tyvärr känns låten väldigt amerikaniserad. Jag anser att ”Jedward” har en chans att ta Irland till final.Irland skickar en slags lättdisco om läppstift. Ett samspelt tvillingpar som känns uppkäftigt, modernt och de är coola. Tyckte väl till en början att den inte var något vidare, men den tränger sig in och sen finns den där hela tiden och man nynnar på den till och från. Solklar finalist och väl där kan det gå hur som helst.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »