Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Georgien 2010

Inför ESC Schweiz 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Georgiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Georgien hade startnummer 9 av 19 i semifinal 1 och sedan startnummer 25 av 25 (sist ut) i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Georgiens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Georgien 2011?

Eldrine är en georgisk rockgrupp bestående av Sopio Torosjelidze, Micheil Tjelidze (Miken), Irakli Bibliasjvili (Bibu), David Tjangosjvili (Chango), Tamar Sjekriladze (Tamta) och Beso Tsichelasjvili (Dj BE$$). Gruppen grundades så sent som 2010 och har redan etablerat sig i hemlandet.

Den 28 februari 2011 meddelade Georgiens Eurovision-delegation att sångerskan Tamar Vadatjkoria blivit ersatt. Hon ersattes av den välkända georgiska sångerskan Sopio Torosjelidze, som bland annat var en av Sofia Nizjaradzes bakgrundssångare år 2010. Anledningen till att Vadatjkoria sparkades från bandet var att hon vägrat gå med på ett kontrakt, som bland annat omöjliggjorde det för henne att ha en solokarriär vid sidan om sin sångarroll i bandet.

Så här såg Georgiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Här är ett land som bara blir bättre och bättre. Jag tror man måste hitta sin nisch i esc-familjen och att man kan vara på god väg. Tror på avancemang även om låten inte är jättestark.Georgien gör sitt fjärde försök i tävlingen. Varje gång har man lyckats ta sig till final och lär nog göra så även i år. Av dessa fyra låtar så är alla rätt olika och det blir alltid intressanta bidrag från landet i öst.Det känns ganska komiskt att välja ut tre av de bästa låtarna när Georgien bara har varit med fyra gånger. Jag är inte jätteförtjust i Georgiens bidrag hitills. De kanske förvånar mig positivt i framtiden, vem vet?Jag tycker det här känns alldeles för rörigt och motbjudande att lyssna på. Så bra som Georgiens bidrag var i fjol med låten ”Shine” av Sopho Nizharadze. Jag är kluven med min gissning på hur det får för dem i år. Men hade jag fått bestämma så hade den inte fått någon finalplats.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »