Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Frankrike 2010

Inför ESC Frankrike 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi tycker till om Frankrikes artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Frankrike var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 11 av 25.

 

Musikvideo

Så här såg Frankrikes musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Operette? Nej tack! Jag är inget fan av den här typen av musik men man kände väl att man var tvungen till helomvändning efter fjolårets flopp.Frankrike har en fantastisk musikhistoria. Dessutom har man en fin historia i Eurovision Song Contest, med 1977 som största framgång. En fantastisk låt den gången. Därför kan mitt val av tidernas bästa franska låt vara lite kontroversielt. Ja, jag tycker att årets franska bidrag är det bästa de någonsin skickat. Amaury Vassili är helt fantastisk! Sedan måste jag tillägga att det galna geniet Sébastien Tellier är med på min lista för han är totalt galen och hans låt träffade mig direkt.Detta året har Frankrike verkligen ett storslaget bidrag. Jag var lite skeptiskt första gången jag hörde låten, men efter ett tag var det omöjligt att motstå den vackra balladen. Jag tror att det kan bli en vinst för Frankrike, det beror helt på vad Europa är sugen på i år.Pampigt, bombastiskt, av en tenor som bara är 22 år, känslosamt och är en av storfavoriterna till segern i år. Jag är helt såld på denna mäktiga låt och får gåshud när jag hör den framföras. Jag tror stenhårt att det här blir årets vinnare och jag skulle inte bli besviken.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen