Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Finland 2010

Inför ESC Finland 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Finlands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Finland hade startnummer 10 av 19 i semifinal 1 och sedan startnummer 1 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Finlands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Finland 2011?

Axel Ehnström är Paradise Oskars riktiga namn. Denna finska musiker, låtskrivare och sångare föddes 1990 i Finland. Namnet Paradise Oskar har han hämtat ifrån Astrid Lindgrens sagan ”Rasmus på Luffen”. I sagan träffar Rasmus på en luffare vid namn Paradis-Oskar. Axel studerar jazz och pop på Helsingfors Musikaliska Institut. Hans familj tillhör den svensktalande delen utav Finland.

Så här såg Finlands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Lite för mkt rip-off av fjolårets belgiska bidrag… Visst, det är trallvänligt och sött men jag vill att man ska komma med nåt eget och nytt. Att kopiera vinner aldrig röster.Jag har aldrig fastnat för de finska bidragen. Efter i stort sett bara bottenplaceringar chockade man hela Europa genom att vinna hela tävlingen 2006 med Lordi. Egentligen är det inget speciellt med den låten, men det var showen som gav dem segern den gången. Denna gången har man ingen show, men en mycket bättre låt!Vår granne Finland bjuder oss i år på en lite lugnare låt än vad de brukar skicka. Paradise Oskars bidrag ”Da Da Dam” är en mysig sommar låt alá Jason Mraz. Jag tror att låten kommer försvinna in i mängden eller når den hela vägen till toppen.Paradise Oskar är killen som är en blandning mellan James Blunt och Tom Dice (Belgien 2010). ”Da da dam” känns bättre för varje gång man lyssnar på den, fast det är en ljummen låt som säkerligen får en medelplacering i en eventuell ESC-final för Finland. Med tanke på låttiteln, kan det vara svårt att tro att låten handlar om att rädda världen från miljöförstörning.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen