Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Estland 2010

Inför ESC Estland 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Estlands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Estland hade startnummer 15 av 19 i semifinal 2 och sedan startnummer 8 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Estlands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Estland 2011?

Getter Jaani föddes 1993 i Tallinn, Estland. Getter slutade på fjärde plats i estiska verisionen av Idol. Efter det spelade hon på musikler och blev känd över hela landet. Getter pluggar till skräddare och går på scenskola.

Så här såg Estlands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ingen kommentar!Det känns att varje gång Estland är sugna på att vara med i toppen och leka så skickar de en bra låt. Annars ligger de och avvaktar med lite sämre låtar. Sedan hoppar de fram med dunder och brak, som ett lejon. Så har man gjort i år i alla fall.Det här gillar jag, en popdänga med catchy-refräng. Det kan går hur som helst i för Getter Jani, frågan är ju om hon klara att få mer röster än Polen och Ungerns bidrag, eftersom de liknar varandra. För mig får de komma till final alla tre, men jag tror att man vill ha lite mer variation. Jag gillar i alla fall Estland och önskar dem lycka till!Så himla catchy låt som sätter sig vid en enda lyssning. Känns modernt och givet att det kommer bli en topplacering i år för Estland.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen