Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Danmark 2010

Inför ESC Danmark 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Danmarks artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Danmark hade startnummer 18 av 19 i semifinal 2 och sedan startnummer 3 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Danmarks representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Danmark 2011?

A Friend In London, även känt under förkortningen AFIL, är en dansk indiepop- och rockgrupp bestående av Tim Schou, Sebastian Vinther, Aske Damm Bramming och Esben Svane. Gruppen bildades år 2005.

Så här såg Danmarks musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ett ganska mediokert danskt bidrag. Tycker vårt södra grannland är ganska ojämnt historiskt sett och i år testar man nåt som känns långt från 2011 på nåt sätt.Danmark har haft en fin historia i Eurovision Song Contest. I år kommer man med en bra låt, men det känns faktiskt som man hört den innan någonstans. Genom åren har det verkligen funnits danska låtar som man lyssnar på än idag. Vet inte riktigt om A Friend from London kommer ha samma påverkan på mig om några år.Detta året har Danmark valt ut en grupp av killar som har kopierat en Andreas Johnson låt. Låten är hyfsad bra, men i refrängen vill jag sjunga ”Sing For Me”. Jag förstår inte att låten inte stäms för plagiat, låtarna är nästan identiska. Det är riktigt synd att Danmark valde denna låten, när de hade massa andra bra låtar att välja mellan.En mycket bra slörockpop som känns given i finalen. Lite små- tråkig, varken jättedålig eller bra. Sångaren känns karismatsk och proffsig. Låten är på gränsen till tjatig och är dessutom snarlik Andreas Johnsons ”Sing For me” som var med i Melodifestivalen 2006.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen