Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Cypern 2010

Inför ESC Cypern 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Cyperns artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Cypern hade startnummer 9 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Cyperns representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Cypern 2011?

Christos Mylordos är en cypriotisk sångare som är född 1991. I september 2010 vann han en talangtävling som hette Performance. Som resultat av segern så beslutade det cypriotiska tv-bolaget att man skulle skicka honom till Eurovision Song Contest 2011.

Så här såg Cyperns musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Får inte direkt feeling av den här släpiga balladen som inte kan få mycket mer än de 12 poäng Grekland skickar iväg till dem. Nja, man borde ta och rycka upp sig och snegla på just storebror Grekland som visat sig så framgångsrika de senaste åren!Cypern är för mig ett land som aldrig har något med tätstriden att göra. Femte plats som bästa placering är ett bevis på det. Jag må vara ensam i denna panel att tycka det, men årets låt av Christos Mylordos är helt fantasisk. Jag har på den hela tiden i mina spellistor. Det är ingen vinnare, men låten går för mig rakt in i hjärtat och rör om.Jag förstår mig inte på denna låt överhuvudtaget, först låter det som en smörig ballad och sedan drar den igång som en etnisk rocklåt? Jag blir bara förvirrad och känner att det är svårt att greppa denna låt, det är som en hal ål som glider ut mitt grepp.En äkta cypriotisk låt, med de där välkända ”grekiska” instrumenten. Låten kan verka tråkig och ytterst seg, men jag tycker den är lite skön faktiskt. Jag gillar ju lite annorlunda instrument och rhytmer. Dock är den inte så bra som ”Life Looks Better in Spring” från förra året, men man kan inte få allt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »