Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Belgien 2010

Inför ESC Belgien 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Belgiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Belgien hade startnummer 4 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Belgiens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Belgien 2011?

Witloof Bay är namnet på en belgisk musikensemble. Ensemblen använder sig endast av sina röster när de gör musik. Låten blir den andra i Eurovisionens historia som framförs a cappella, dvs. det finns ingen bakgrundsmusik utan medlemmarna formar ljuden själva i sången.

Så här såg Belgiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ett bidrag som fått mångt mycket mer spott och spe än det förtjänar. Är inget stort fan av acapella men tycker ändå det håller måttet.Jag har så mycket att säga om Belgien 2011, men dessvärre är inget positivt. Man gick ifrån att skicka en av tävlingens bästa låtar 2010 till att skicka en av de sämsta ett år senare. Jag förstår fortfarande inte hur Witloof Bay kunde vinna den belgiska uttagningen. Den som kom tvåa, Sarina, borde sjungit sin ”Rien En Apparence” i Düsseldorf!För det första måste jag skriva om Kate Ryan, hennes låt ”Je t’adore” är extremt underskattad. Den låten är en riktigt högklassig poplåt som jag tror skulle fungerar bra än idag. Årets Bidrag är betydligt tråkigare kapitel, jag tror inte att Belgien tar sig till final i år.Jag är besviken på Belgien som valde allt annat än rätt låt i år. Från deras uttagning blev jag fullkomligt förälskad i Steve Lindens C’est la musique, som jag hoppades bli deras vinnare/representant. Guldet blev till sand med kan man sammanfatta det. Accapella, annorlunda i Eurovision, men tilltalar inte mig ett dugg och säkerligen inte tillräckligt många för att ens ha en chans att nå någon final. Solklar bottenkandidat enligt mig.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »