Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Armenien 2010

Inför ESC Armenien 2013 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Armeniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Armenien hade startnummer 4 av 19 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Armeniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Armenien 2011?

Emmys riktiga namn är Emma Bedzjanjan. Hon föddes 12 april 1984 i Jerevan, Armenien. Emmys karriär tog fart efter att hon spelat in sin första låt, ”Hajastan” och släppte videon till låten 1993. Medan hon vann flera priser vid musiktävlingar i Armenien, Ryssland och Europa sjöng och turnerade hon med folk-popkvartetten Hajer (1994-2000). Emmy anses vara en av Armeniens mest populära och inflytelserika sångare, med smeknamn som ”popprinsessan” och ”Armeniens popikon”.

Så här såg Armeniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Armenien brukar överraska med roliga och bra bidrag. En härlig färgklick i tävlingen! Så även i år… Låten är lite barnslig men man kan inte låta bli att ryckas med. Det känns inte jättemodernt men ändå helt överkomligt. Me like!Armenien har varit ett land som enda sedan debuten skickat bra låtar tycker jag. Man märker verkligen att landet tar detta med Eurovision på allvar och vill verkligen vinna tävlingen. Även om ingen av låtarna gått hela vägen så har de alltiv gjort ett gott avtryck och så även i år.I år bjuder Armenien åter igen på en upptempo låt som framförs av en vacker kvinna. Låten ”Boom Boom” sätter sig direkt och varken man vill det eller ej så fastnar refrängen. Det är ingen vinnare, men det är en farligt infekterande låt och innan du vet ordet av det går du runt och nynnar på ”Boom Boom”.Armenien har inte varit med så många år i ESC. Första gången var 2006. Det har gått ganska bra sedan dess. De har fått bra placeringar och alltid nått finalen. Sångerskan Emmy känns sprallig och ger energi på scenen. Hon sjöng alla bidrag i Armeniens uttagning. Denna låt fick både folkets röster och juryns röst. Låten fastnar när man hör den, den är glad, men efter några lyssningar så har man tröttnat lite på den. Känns som att det här kan bli en favorit bland kidsen runt om i Europa. Kan säkerligen utmana om finalplatserna.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen