Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Albanien 2010

Inför ESC Albanien 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Albaniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Albanien hade startnummer 3 av 19 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Albaniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Albanien 2011?

Aurela Gaçe föddes 16 oktober 1974 i Llakatundi, Albanien. Men är idag bosatt i New York. Redan i ung ålder började Gaçe sjunga. När hon var fyra år gammal började hon med att delta i musiktävlingar för barn, och har sedan dess deltagit i många populära musiktävlingar i Albanien. 1999 vann hon Festivali i Këngës för första gången med låten S’jam Tribu. 2001 vann hon tävlingen igen med låten Jetoj. Efter sin seger i tävlingens upplaga år 2010 har Gaçe näst flest segrar i tävlingen, endast den legendariska albanska sångerskan Vaçe Zela har, genom sina 11 stycken, fler segrar än Gaçe. Gaçe har också vunnit en annan mycket populär musiktävling i Albanien, Kënga Magjike, 2007 vann hon med låten Hape Veten.

Så här såg Albaniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!På något sätt gillar jag oftast Albanien som oftast bidrar med intressanta bidrag till tävlingen. Mycket har också hänt sedan landet tog sina första stapplande försök för mindre än tio år sedan. I år skickar man en halvdan esc-dänga som jag tycker mig ha hört förut. Känns okej men är ändå besviken. Vill ha mer av allt!Detta är Albaniens åttonde försök i Eurovision Song Contest. De har genom åren enligt mig alltid haft rätt mediokra låtar, och så även denna gången. Dock skickar de denna gången en riktigt stark sångerska med en enorm röst. Tyvärr tror jag inte ens det kommer skicka tävlingen till Tirana nästkommande år.Jag tycker att de låtarna som Albanien har skickat de tre senaste åren är hyfsat bra, helst Kejsi Tolas låt ”Carry Me In Your Dreams”. Nog pratat om de förgående bidragen, detta året tävlar Aurela med låten ”Feel The Passion” och jag antar att det kan gå hur som helst. Jag anser att dessa skrikiga rockballader som brukar vara med i ESC är ganska uttjatande, men det finns särkeligen människor som tycker om denna typ av musik. Det kan bli en bottenplacering eller en topplacering, vad vet jag?Albanien brukar översätta sina bidrag till engelska vilket de även gör i år. Det brukar höja bidragen. Men i år känner jag inte alls för Albaniens bidrag. Sångerskan är det inget fel på, men låten är platt och tråkig.. Alldeles för skrikigt och intetsägande. Final? Nej, det tror jag inte på.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen