Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Belarus 2009

Inför ESC Belarus 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Belarus’ artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Belarus hade startnummer 16 av 17 i semifinal 1 och sedan startnummer 9 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Belarus’ representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • 3+2 feat. Robert Wells

  • Låt:
  • ”Butterflies”

  • Text & musik:
  • Leonid Shirin, Yuriy Vaschuk

  • Språk:
  • Engelska


3+2 är en belarusisk grupp som består av Artyom Mihalenko, Elgiazar Farashyan och Yulia Shisko samt körsångarna Alyona Karpovich och Ninel Karpovich. Gruppen blev internt vald av Belarus’ TV-station och från början var det tänkt att de skulle sjunga bidraget ”Far Away”. Men som vanligt med Belarus så byter de låt och istället sjunger de ”Butterflies”. I Eurovision blir de också ackompanjerade av Sveriges Robert Wells!

 

Musikvideo

Så här såg Belarus’ musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Precis som 2005 har Belarus bestämt sig för att byta bidrag. Angelica Agurbash hade ju från början tänkt att sjunga ”Boys & Girls” men bestämde sig senare för att sjunga ”Love Me Tonight” som man ansåg hade större chans i Eurovision. Nu gick hon ju inte vidare med den låten så det var väl skit samma. Ska 3+2 lyckas med att ta Belarus från semifinalen med ”Butterflies”? Jag gillar den här låten, trots att deras engelska är helt vedervärdig på sina ställen. Låten är fin och den har något slags magi över sig. Men jag tror inte de kommer kunna ta sig till final. Stark trea, hade fått en fyra om engelskan var bättre.Om man genom att ändra låtvalet trodde sig säkra en finalplats kan jag tycka man borde valt med mer omsorg. Känns inte dåligt, men det här har vi sett så många gånger förr att man nästan blir trött…Här hade man redan gjort klart med bidrag till gruppen 3+2. Den fartfyllda Far Away byttes ut mot ännu en ballad i Butterflies. Vid det här laget är det nog fler än jag som är trötta på balladerna i år. Vacker, men rätt så tråkig egentligen. Men man har nog en större chans till finalplats med det här bidraget än med den tänkta låten man valde från början.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen