Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Ukraina 2009

Inför ESC Ukraina 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Ukrainas artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Ukraina hade startnummer 8 av 17 i semifinal 2 och sedan startnummer 17 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Ukrainas representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Alyosha

  • Låt:
  • ”Sweet People”

  • Text & musik:
  • Brandon Stone, Olga Yarynich

  • Språk:
  • Engelska


Alyosha, eller egentligen Olena Kucher, föddes 14 maj 1986 i Zaprorizhia i Sovjetunionen och är en ukrainsk sångerska. Hon har studerat röstteknik och sång på Kievs Nationella Institut för Kultur och Konst och är skriven på skivbolaget Catapult Music sedan 2008. Den 20 mars vann Alyosha den ukrainska uttagningen till Eurovision Song Contest. Från början hade Ukraina valt en annan sångare, men p g a maktskifte valde man att hålla en tävling. Hennes vinnarlåt, To Be Free, visade sig att den varit tillgänglig för lyssning sedan april 2008. Detta bröt mot EBUs regler. Den nya sången, Sweet People, valdes två dagar efter EBUs deadline och på grund av detta får tv-bolaget NTU betala en avgift till EBU. Alyosha har gett ut fyra singlar sedan 2008 varav två har legat på topplistorna i Ukraina och Ryssland.

 

Musikvideo

Så här såg Ukrainas musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ukraina har tidigare år valt att skicka upptempolåtar och kommit högt i resultatllistan (bortsett från 2003, 2005 och i år). De gånger de valt att skicka lite långsammare bidrag så har de inte hamnat så bra. Vilket de kommer göra i år igen… Artisten de valde från början, Vasyl Lazarovich, var ett mycket bättre val enligt mig. Cirkus Ukraina gjorde mig väldigt uttröttad och när de väl hade fått till en godkänd låt så var det inget vidare. Ge oss tillbaka Svetlana, Ruslana, Ani Lorak, Tina Karol och t o m Verka…. ! SNÄLLA! Detta är inte bra Ukraina! Så tråkig och ingen utstrålning… noll från mig.Efter allt tjafs, vad skickar man?! En seg ballad sjungen av en allt för omogen donna som vare sig har rätta utstrålningen eller rösten. Jag ÄLSKAR Ukraina och brukar höja deras bidrag till skyarna! Tyvärr måste jag säga att man i år landar i ett rejält magplask och knappast kan se fram emot att vara med i toppstriden som så gott som alla år tidigare.Det var många kontroverser kring Ukrainas uttagning i år, vilket gjorde att de blev det sista landet som offentliggjorde sitt bidrag i år. Vanligtivs brukar de skicka riktigt bra och charmiga bidrag, men tyvärr inte i år. Den här dyngan är bland det sämsta jag hört i tävlingen genom tiderna. En fet nolla!! (Poängmässigt alltså)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen