Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Tyskland 2009

Inför ESC Tyskland 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Tysklands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Tyskland var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 22 av 25.

Först ger vi en faktaöverblick om Tysklands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Lena Meyer-Landrut

  • Låt:
  • ”Satellite”

  • Text & musik:
  • Julie Frost, John Gordon

  • Språk:
  • Engelska


Lena Meyer-Landrut, född 23 maj 1991 i Hannover, är en tysk sångerska. Hon är barnbarn till Andreas Meyer-Landrut, den västtyska ambassadören i Sovjetunionen under 1980-1983 och 1987-1989. Hon är enda barnet och började ta danslektioner (från början ballett och senare mer modernt) från fem års ålder. Lena började gilla att sjunga och uppträdde som statist i ett antal tyska tv-serier, utan att ha fått någon slags utbildning eller röstcoaching. Hon tar studenten från sin gymnasieskola under april 2010. Med sina tre finalbidrag i den tyska uttagningen (Unser Star für Oslo) har hon slagit nya topplisterekord i Tyskland genom att som debutant få in tre låtar i topp 5 i tyska singeltoppen.

 

Musikvideo

Så här såg Tysklands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Här har vi min vinnare! Inte sedan Lous deltagande i ESC 2003 har jag gillat det tyska bidraget. Här har vi en cool och söt tjej som kommer sjunga (ursäkta uttrycket) arslet av sina konkurrenter, om hennes sätt att sjunga går hem hos övriga Europa. Det här är Tysklands svar på Miss Li, och ni som gillar henne kommer nog gilla detta med. Det är inget oompa-oompa schlager som vi är vana att få från Tyskland. En solklar femma för min del. Åker väldigt gärna till Berlin nästa maj!En av mina favoriter! Visserligen håller jag på Tyskland i vått och torrt men i år har man verkligen skickat en skön tjej som låter lite som Miss Li. Det här kan gå bra! Tror Europa är redo för det här, kan nog gå bättre än det brukar för tyskarna. Ingen vinnarkandidat, men jag hoppas att det här blir årets vinnare av ”the big 4”-länderna!Tyskland har storsatsat på sin uttagning till Eurovision i år. Man hade en lång idolliknande historia där sångerskan Lena valdes fram som vinnare. Hon är en bra sångerska, låten är catchy och känns modern. Kanske inte riktigt min cup of tea egentligen, men den växer ju mer jag lyssnar. Jag tror det kan gå riktigt långt för Tyskland i år. Kanske till och med vinna hela ESC. Åtminstone en topp 5-placering.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »