Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Turkiet 2009

Inför ESC Turkiet 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Turkiets artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Turkiet hade startnummer 17 av 17 (sist ut) i semifinal 2 och sedan startnummer 14 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Turkiets representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • maNga

  • Låt:
  • ”We Could Be The Same”

  • Text & musik:
  • Ferman Akgül

  • Språk:
  • Engelska


maNga är ett populärt turkiskt rockband. Deras musik är huvudsakligen en blandning av alternativ rock och hiphopmusik, med en touch av turkiska melodier och elektroniska inslag. Under 2009 vann gruppen både ”Best Turkish Act award” från kanalen MTV Türkiye och därmed även ”Best European Act Award” av MTV Networks Europe i MTV Europe Music Awards 2009. Gruppen bildades 2001 och har fått namn efter ordet för japanska komediböcker, manga. maNga består av Özgür Can Öney, Efe Yılmaz, Cem Bahtiyar, ”Yamyam” Yağmur Sarıgül och Ferman Akgül (som även skrivit deras ESC-bidrag).

 

Musikvideo

Så här såg Turkiets musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Jag kände likadant som Felix i början, men jag tycker inte att den är sådär värst jättebra. De kommer från semin, men kommer inte att vinna. Jag älskar de turkiska inslagen, som jag tycker är ett måste i bidrag från Turkiet. Det ska höras att ett bidrag är från ett visst land och inte något annat. Turkiet har ju sjungit om det mesta i ESC, från bensin till Halleys komet och opera… De har dessvärre bara vunnit en gång, men har förtjänat att vinna flertalet gånger under 90-talet. De får en trea från mig.Måste erkänna att jag först kände mig tveksam till detta men efter ett par lyssningar måste jag ändå medge att det inte alls är så där meningslöst och tråkigt som det gav sken av att vara. Känns välskrivet och breddar tävlingen på ett snyggt sätt.Jag brukar alltid tycka om de turkiska bidragen, men då ska det vara bidrag som har ett turkist/etniskt sound. Jag hade stora förväntningar på att gruppen MaNga skulle skicka en bra låt. Har lyssnat lite på deras tidigare musik i samband med att de blev nominerat ett pris av MTV. Den här hiphop/rock-dyngan som de tävlar med är långt ifrån bra. Men oavsett vad jag tycker så tror jag tror att de lyckas fånga röster och ta sig till final och väl där få en bra placering.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen