Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Sverige 2009

Inför ESC Sverige 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Sveriges artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Sverige hade startnummer 6 av 17 i semifinal 2. För första gången någonsin sedan semifinalsystemets införande 2004 gick Sverige inte vidare till Eurovision-finalen!

Först ger vi en faktaöverblick om Sveriges representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Anna Bergendahl

  • Låt:
  • ”This Is My Life”

  • Text & musik:
  • Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström

  • Språk:
  • Engelska


Anna Bergendahl är född och uppvuxen i Nyköping, en liten stad i närheten till Stockholm och kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2010. Anna upptäckte sin kärlek vid tidig ålder och fick b.la sin första gitarr när hon var åtta år. Hon började skriva sina egna låtar redan vid 10-års åldern. Hon var en av deltagarna i den svenska tv-serien Super Troupers där hon framförde en mycket personlig version av Wild Cherry klassiska hit ”Play That Funky Music”. 2008 provspelade hon för svenska Idol och framförde Bonnie Raitt låten ”Have A Heart” och juryn föll omedelbart för henne och hennes röstresurser. Lördag den 13 mars, framför nästan 4 miljoner tittare, röstade det svenska folket fram Anna att representera Sverige i Oslo i maj med låten ”This Is My Life”. Låten har sedan dess nått första plats på alla svenska topplistor och är en stor hit på alla svenska nedladdningssidor.

 

Musikvideo

Så här såg Sveriges musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Jag var på plats och rapporterade för Melodifestivalklubbens räkning i Malmö och Stockholm, så jag hade chansen att träffa henne och se henne växa från nobody till vinnare. Jag kände på mig tidigt under Malmö-veckan att hon skulle komma högt. Ingen av mina kollegor trodde mig när jag sa att jag trodde hon skulle gå till final: ”Final?! Tror du verkligen det? Jag tippar henne högst till andra chansen…” Ja så gick det som det gick. Jag älskar Kristians text, den är så vackert skriven…”Why are you here, with the autumn leaves?” *rys*. Jag måste även säga ÄNTLIGEN! Äntligen skickar vi ett bidrag som inte är skrivet enligt den traditionella schlagerskolan och inte är upptempo. Detta är första gången sedan 1998 som vi skickar en långsam låt. Jag tror mycket på Anna! Jag tror faktiskt hon kan komma riktigt högt i Oslo och kan mycket väl vinna allt. Okay, jag trodde likadant om Malena, Charlotte, The Ark, Carola……..Men i år känns det annorlunda! Lycka till Anna!Såg henne live i Malmö och måste erkänna att jag inte riktigt såg storheten i Anna då… Annat var det i finalen. På nåt läskigt sätt kändes hon plötsligt som en vinnarkandidat. Visst fanns bättre bidrag och vi skickar knappast något originellt, men va fan – Anna kommer knappast på samma jumboplats som vi fått vänja oss vid de senaste åren!Långt ifrån någon favorit för mig i Melodifestivalen. Visst är låten vacker, men jag tycker inte alls om den. Alldeles för deprimerande och seg för min smak. Däremot har Anna en fantastisk fin röst och utstrålning som kan räcka långt för oss i Oslo. Utan att vara alltför naiv så gissar jag på en finalplats och väl där en topp tio placering. Nej, jag skojar inte. Tror faktiskt vi har en god chans till en bra placering i år. Ta hem hela ESC? Oh, det vågar jag inte ens uttala mig om. Men det vore en dröm.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »