Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Spanien 2009

Inför ESC Turkiet 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Spaniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Spanien var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 2 av 25. På grund av en incident på scenen fick de dock ta om sitt nummer en gång efter att alla tävlande hade sjungit klart.

Först ger vi en faktaöverblick om Spaniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Daniel Diges

  • Låt:
  • ”Algo pequeñito”

  • Text & musik:
  • Jesús Cañadilla

  • Språk:
  • Spanska


Danien Diges García, född 17 januari 1981 i Madrid, är en spansk sångare, pianist, kompositör och skådespelare. Han började sin skådespelarkarriär i ett teatersällskap, Teatro Escuela Libre de Alcalá de Henares (TELA) i sin hemstad och efter att ha deltagit i flera reklamfilmer blev han känd genom tonårsserien ”Nada es para siempre” (1999-2000). De senaste åren har han varit programledare för några barnprogram samt deltagit i flera TV-serier. Hans debut i stora produktioner av musikteater skedde 2005 då han spelade Colate i ”En tu fiesta me colé” och Mario i ”Hoy no puedo levantar”. 2007 och 2008 spelade han rollen som Galileo i den spanska uppsättningen av ”We Will Rock You” och han spelade även rollen som Troy Bolton i den spanska scenuppsättningen av ”High School Musical”. Sedan 2009 spelar han rollen som Sky i den spanska produktionen av ”Mamma Mia!”.

 

Musikvideo

Så här såg Spaniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Det har inte gått så där värst jättebra för Spanien de senaste åren, det spelar ingen roll vad de skickar de har ändå slutat i botten av poänglistan. Droppen var nog när de skickade Rodolfo 2008. Jag får fortfarande rysningar av den mannen. Årets bidrag tycker jag är en slags 60-tals revival, alltså tagit en låt som hade säkert kommit högt på 60talet och gjort den lite modern. Detta var inte mitt favoritbidrag i den spanska uttagningen, men jag gillar den på något vis. Den sätter sig ganska snabbt på hjärnan, och som en kollega till mig sa häromdagen ”Jag kan inte få Spaniens låt ur skallen”… Det säger en del. De skickar något annorlunda, men går det hem i år eller går det som vanligt? Jag vet inte, men jag tror att de för en gångs skull kommer runt 10-15 plats.Här landar man genast lite platt med tanke på att min absoluta favorit i så gott som samtliga uttagnings-startfält inte vann! Istället skickar man en glad och okammad mupp som inte på långa vägar kommer kunna mäta sig med övriga bidrag. Brukar tycka ganska bra om spanien, men detta blir bara en axelryckning.Jag är så besviken på Spanien i år. Man valde bort det bästa bidraget att kunna tävla med i ESC någonsin och skickar istället en medioker musikalballad. Daniel Dieges var absolut inte dålig men Coral och låten En una vida var helt klart bäst och hade lätt toppat min topplista av årets samtliga bidrag. Nej, det blir ingen topp-placering för Spanien i år heller. Fy, skäms på er!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen