Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Slovenien 2009

Inför ESC Slovenien 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Sloveniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Slovenien hade startnummer 11 av 17 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Sloveniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Ansambel Roka Žlindre & Kalamari

  • Låt:
  • ”Narodnozabavni rock”

  • Text & musik:
  • Marino Legovič, Leon Oblak

  • Språk:
  • Slovenska


De här består av två olika grupper, en mer modern (Kalamari) och den mer traditionella slovenska musikstilen (Roka Zlindre). Tillsammans ställde de upp i den slovenska uttagningen och vann med en låt som är en populär genre i Slovenien, Österrike och Tyskland. Det är mest polka och vals-countrymusik. Den slovenska varianten kallas ibland även för Oberkrainermusik.

 

Musikvideo

Så här såg Sloveniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Detta är bland det värsta som någonsin skickats in till Eurovision. Slovenien som brukar skicka högkvalitetsbidrag (de kallas ibland för Balkans Skara) har i år tvärvänt i sitt val och skickar detta! Nej nej… gör om och gör rätt nästa år istället. Hoppas de kommer sist med noll poäng. En fet nolla från mig. Men de har några söta pojkar i ena bandet..så ett plus för de… 😉Låter som en slovensk reklamjingel på nåt sjukt sätt… Är detta verkligen bidraget som ska försvara landets färger i Oslo senare i maj? Man undrar ju hur stolta de flesta Slovener känner sig egentligen. Själv kan jag inte annat än småskratta åt spektaklet och bara tänka ”gör om gör rätt”. Slovenien kan om dom vill – frågan är vad som hände med viljan i år helt enkelt?Är grymt besviken över vad Slovenien i år ställer upp med. De brukar skicka bra bidrag, absolut inte i år Detta är inte musik, det är oljud och ren DYNGA!! T.om Gipzy med Ave Romale är bättre än det här. Ja, då förstår ni hur illa det är. Sätter 10 000 svenska kronor på att den här är chanslös att komma till final. Någon som sätter emot? Klart den sämsta låten i årets tävling.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »