Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Slovakien 2009 »

Inför ESC Slovakien 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Slovakiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Slovakien hade startnummer 4 av 17 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Slovakiens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Kristina Peláková

  • Låt:
  • ”Horehronie”

  • Text & musik:
  • Martin Kavulič, Kamil Peteraj

  • Språk:
  • Slovakiska


Kristina Peláková (eller bara Kristina) är en slovakisk sångerska född 1987. Hon började med sång och dans och spelade piano i sin barndom i barndomsstaden Svidnik. Hon lydde sin musiklärares råd att gå på musikkonservatoriet i Kosice och ta ut en examen i musik. Under sina studier mötte hon sin framtida manager, Martin Kavulic, på en jazzklubb. Han hjälpte henne med att ordna ett kontrakt med skivbolaget H.o.M.E Production. Hennes första singel ”Som tvoja”, tillsammans med rapparen Opak, släpptes 2007. Den första låten som blev en hit i Slovakien var ”Vrat mi tie hviezdy” under 2008. Hennes debutalbum, ”…este váham” släpptes under samma år. Under den slovakiska uttagningen till Eurovision Song Contest 2010 fick hon flest telefonröster och kom tvåa i juryomröstningen. Bidraget, ett ode till regionen Horehronie i Slovakien ligger nu etta på den slovakiska radiotoppen.

 

Musikvideo

Så här såg Slovakiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Slovakien har en historia bakom sig med bidrag som har placerat sig väldigt dåligt. Förra året gjorde de comeback i tävlingen och tog sig inte ens till final… I och för sig var låten inget vidare, men kanske de tar sig till final i år istället? Hon är en bra sångerska, men frågan är om det funkar för resten av Europa. Vi får se den 25 maj! Lycka till Slovakien!Har flera gånger varit på väg att ta med denna på min egen tio-i-topplista. Tyvärr känns det som om den saknar det där lilla extra som verkligen hade fått mig att kära ner mej i den. Gillar Kristina men frågan är om det är så lyckat att inte sjunga på engelska? I och för sig passar nog bidraget bäst på modersmålet. Jag håller en tumme för finalplats!Ett av de bästa bidragen i år enligt mig. Låten beskriver Horehronie, som är en region i Slovakien. Kristina sjunger bl.a att de vackraste träden finns i Horehronie. Kan absolut ge Slovakien den efterlängtade topplacering man förtjänar. Snygga dansare! Given finalist.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen