Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Serbien 2009

Inför ESC Serbien 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Serbiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Serbien hade startnummer 7 av 17 i semifinal 1 och sedan startnummer 8 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Serbiens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Milan Stanković

  • Låt:
  • ”Ovo je Balkan”

  • Text & musik:
  • Goran Bregović, Marina Tucaković

  • Språk:
  • Serbiska


Milan är en sångare född 9 september 1987 i Serbien och startade sin karriär genom att delta i tävlingen ”Zvezde Granda”, där han kom fyra. Han går sin egen väg inom folkpopmusikbranschen.

 

Musikvideo

Så här såg Serbiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Min första tanke är Andra Generationen…och konstigt nog Slivovitza… jag undrar varför? ;)Det är väldigt likt Andra Generationens musikstil, men det är ju balkanpop så ska man vara förvånad? Det jag stör mig mest på är sångaren Milan, som ser ut som en korsning mellan Ellen DeGeneres och Zeljko Joksimovic som tävlade för Serbien-Montenegro 2004 och var programledare 2008. Detta kommer garanterat inte att funka, men kommer nog spelas på flertalet schlagergolv (som spelar udda bidrag).
Final, nej…Svag tvåa.Känns som på skoj och fullt allvar på samma gång! Man vet aldrig med Serbien… Men jag gillar det! En skön mix av lite entoflirt och pop från balkan. Sångaren känns ovanligt gay för att vara från den här delen av Europa (ja, det är kanske fördomsfullt att skriva så – so what?!). Tycker helheten känns skön och tror nog det haglar röster, inte minst från grannländerna. Kan bli farlig! Ja, det tror jag faktiskt.Serbien levererar återigen. Precis som låttiteln säger: Det här är balkan! och det är det verkligen. En catchy låt som känns äkta och humoristisk på samma gång. Charmigt och medryckande! Låten kommer att få höga poäng, särskilt av balkanländerna. Det borde locka tillräckligt med röster från övriga Europa för att nå en finalplats. Men känns osäkert.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »