Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Schweiz 2009

Inför ESC Schweiz 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Schweiz’ artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Schweiz hade startnummer 5 av 17 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Schweiz’ representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Michael von der Heide

  • Låt:
  • ”Il pleut de l’or”

  • Text & musik:
  • Michael von der Heide, Pele Lorriano, Heike Kospach, Andé Grüter

  • Språk:
  • Franska


Michael von der Heide (född 16 oktober 1971 i Amden Schweiz) är en schweizisk musiker, sångare och skådespelare. Hans pappa är tysk och hans mamma är schweiziska. När Michael var 16 upptäcktes hans sångbegåvning av en operasångerska som han tog lektioner av. Han började studera till sjuksköterska några år senare. Efter några sångtävlingar och teaterföreställningar deltog han 1999 i den tyska uttagningen till Eurovision Song Contest med låten ”Bye Bye Bar” och kom femma. Det vinnande tyska bidraget det året (Corinna May – Hör’ den Kindern einfach zu) blev diskat eftersom det hade släppts redan året innan. Michael fick inte representera Tyskland ändå. 2009 gjorde han comeback inom Eurovision då han var en av de schweiziska jurymedlemmarna. I december 2009 blev han vald av schweizisk TV att representera Schweiz i Oslo.

 

Musikvideo

Så här såg Schweiz’ musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ont det gör ont… Det gör ont i mina öron att de har snott bitar av Lenas refräng till låten. Men jag måste säga att detta är ett av Schweiz bästa bidrag, speciellt efter Lovebugs försök förra året. I år framträder Michael von der Heide med en låt på franska vilket jag gillar. Schweiz är nämligen ett av de få länder som väljer att skicka bidrag som inte är engelska. Jag längtar till den dag de väljer ett bidrag på rätoromanska!! ”Il pleu de l’or” kommer nog gå till final, men tror inte den kommer komma särskilt högt i finalen sen. En fyra från mig.Jag gillar Schweiz. Man tar tävlingen på tillräckligt stort allvar och har klass nog att skicka kvalité år efter år! Nyskapande bidrag som inte alltid tas emot med öppna armar, men som helt klart tillför tävlingen något exta. Även i år har man lyckats genom att skicka en lite smålustig pop-kille som sjunger suggestivt på franska. Kan bara hålla alla tummar jag har för att detta bidrag når toppstriden! Det är dags för Schweiz att återerövra Eurovision!En av de första låtarna som blev klara för årets tävling. Låten är en av få poplåtar som är med. Schweiz brukar ha väldigt svårt att ta sig till final, men jag hoppas att de lyckas i år. Den här låten hör definitivt hemma där och bör lätt ta sig vidare och få en hyfsat bra placering. Hoppas få se ett maffigt guldregn i Telenor Arena.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »