Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Ryssland 2009

Inför ESC Ryssland 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Rysslands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Ryssland hade startnummer 2 av 17 i semifinal 1 och sedan startnummer 20 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Rysslands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Peter Nalitch & Friends

  • Låt:
  • ”Lost And Forgotten”

  • Text & musik:
  • Peter Nalitch

  • Språk:
  • Engelska


Peter Nalitch & Friends består av Peter Naltich, Yura Kostenko, Sergei Sokolov, Kostia Shvetsov, Dima Simonov och Denis Marinkin. Peters ryska namn är Pyotr Andreyevich Nalich och är född 30 april 1981 i Moskva. Han är ryss även om härstammar från en bosnisk operasångare. Peter blev känd i Ryssland efter att ha lagt ut ett klipp på Youtube där han sjunger på engelska med rysk brytning. Sedan dess har karriären bara rullat på. 2008 släppte bandet sitt första album, ”Radost Prostykh Melody” (Glädjen av enkla melodier). Peter Nalitch sjunger på ryska och engelska (dock med rysk brytning då han vägrar att låtsas prata korrekt engelska och för att gömma sin dialekt) men även på italienska, franska och babursi (ett påhittat språk). Texterna är ofta humoristiska och kan ibland jämföras med barnsånger.

Den 7:e mars 2010 vann Peter Nalitch & Friends den ryska uttagningen till Eurovision Song Contest 2010.

 

Musikvideo

Så här såg Rysslands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Det märks att Ryssland inte vill vinna och arrangera tävlingen ännu en gång. Detta är en lugn och fin ballad (på engelska med rysk brytning). Gruppen står bara rätt upp och ner och spelar och sjunger, ingen märkvärdig koreografi. Det låter lite falsk lite här och där på Peters sång. Det får nog lite poäng av grannländerna men tror inte den kommer att komma särskilt högt i semifinalen och vi får nog se en final utan Ryssland i år. Detta är i alla fall bättre än det moldaviska bidraget så det får en trea av mig.Ett skämt till bidrag! Ryssland står för otroligt ojämn kvalitet i Eurovision-sammanhang tycker jag. Vad hände med Dima Bilans fantastiska demo ”white nights”?! Hade sopat banan med de urkufar som ställde upp i den ryska uttagningen. Det lär knappast bli ett återbesök i Moskva 2011…En sång om olycklig kärlek. Pinsamt att man går och nynnar på refrängen fastän det här inte är bra. Nej, Ryssland kan bättre och borde skickat något med kvalitet. Är långt ifrån en garanterad finalplats. Skulle man ta sig dit är man långt ifrån någon utmanare i toppstriden.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »