Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Rumänien 2009

Inför ESC Rumänien 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Rumäniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Rumänien hade startnummer 10 av 17 i semifinal 2 och sedan startnummer 19 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Rumäniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Paula Seling feat. Ovi

  • Låt:
  • ”Playing With Fire”

  • Text & musik:
  • Ovidiu Cernăuţeanu

  • Språk:
  • Engelska


Paula Selling är en rumänsk sångerska och kompositör samt radio DJ. Hon är född 25 december 1978. Hon började lära sig spela piano sedan hon var 6 år gammal. Hon tog även examen från ”Bucharest Superior School of Journalism” 2002. Hon har vunnit flertalet priser och utmärkelser. Hon har sjungit duetter med Al Bano, Anita Doth, Tony Hawks samt gjort öppningsnummer för Joan Baez, Chick Corea, Michael Bolton och Beyonce. Sedan 2006 har hon ett eget skivbolag som heter Unicorn Records Romania.

Ovi, eller Ovidiu Cernăuţeanu som han egentligen heter, är en rumänsk norsk sångare. Han är även känd som Ovi Martin eller Ovidiu Jacobsen. Han deltog i den norska Melodi Grand Prix 2009, där han kom på delad femteplats med låten ”Seven Seconds”.

 

Musikvideo

Så här såg Rumäniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Rumänien skickar nog ett av sina bästa bidrag på många år. En lättrallad upptempo låt som framförs av en snygg tjej och en hyfsat snygg kille. Videon är också den bästa jag sett på länge, lite futuristiskt och tjusigt. Schysst med dansbreaket med dansparet, hoppas de får med det i framträdandet i Oslo. En stark fyra från mig.Ett ganska segt bidrag för att komma från eurodiscons förlovade land! Inte alls lika svängigt som det brukar, men för all del -detta går kanske också hem? Ett bidrag som förmodligen förtjänar bättre poäng än vad det kommer att få.Rumänien har nått sina högsta placeringar i finalen tack vare moderna och dansanta bidrag. I år skickar man just ett sådant bidrag, fast sittandes vid ett piano istället. Denna pianodisco-poplåten-har en refräng som sätter sig, men i ärlighetens namn är jag inget större fan av den. Tror det blir tufft att nå en finalplats för denna duo. Norska Ovi är en artist som jag gillar skarpt. Hans bidrag ”Seven Seconds” från norska uttagningen i fjol spelas fortfarande i min i-pod.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen