Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Portugal 2009

Inför ESC Portugal 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Portugals artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Portugal hade startnummer 14 av 17 i semifinal 1 och sedan startnummer 23 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Portugals representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Filipa Azevedo

  • Låt:
  • ”Há dias assim”

  • Text & musik:
  • Agusto Madureira

  • Språk:
  • Portugisiska


Filipa Azvedo är född 31 juli 1991 i Gondomar nära Porto i Portugal. För närvarande bor hon i Storbritannien då hon går på London Music School. Filipa är en blyg, vänlig och vanlig tjej med stora drömmar. Hon började skolan vid 6 års ålder och när hon var 12 började hon en kurs i ”Western Concert Flute” i Portos musikkonservatorium, och det var även där hon upptäckte att hon hade en bra sångröst. Hon hoppade av kursen och började satsa på sångkarriären istället. 2007 deltog hon i ”Familia Superstar”, och fick lovord av juryn och vann även denna. Efter det släppte hon skiva efter skiva och 2010 vann hon även den portugisiska uttagningen till Eurovision Song Contest.

 

Musikvideo

Så här såg Portugals musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Sedan Vania Fernandes bombastiska ballad från 2008 har Portugal valt att skicka lugna stillsamma låtar i tron om att det ska gå lika bra som då… Men nu får det vara nog. Visst är låten fin, men Portugal, ni kan sticka ut hakan mer. Mer ”Play-back” och Bem bom! En slätstruken ballad som lika gärna kunde varit med på 90-talet. Den går bara förbi mig och ger ingen känsla alls. Svag trea.Portugal brukar knappast tillhöra min skara av favoriter och tyvärr levererar dom inte heller i år ett klockrent bidrag direkt… Kan bara tycka synd om den söta tösen som tvingas sjunga en ballad som kommer försvinna i mängden. Frågan är om hennes röst kommer hålla i semin, känns tveksamt. Stackars Portugal.Inget annat än ett rent sömpiller. Portugal ställer i år upp med en händelsefattig och långsam/tråkig ballad. Tyvärr skickade man fel låt. Canta por mim hade garanterat klarat sig bättre och kanske fört Portugal till en av landets bästa placeringar genom tiderna. Chanslös att gå vidare!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »