Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Norge 2009 »

Inför ESC Norge 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Norges artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Norge var, i och med värdskapet, direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 3 av 25.

Först ger vi en faktaöverblick om Norges representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Didrik Solli-Tangen

  • Låt:
  • ”My Heart Is Yours”

  • Text & musik:
  • Hanne Sørvaag, Fredrik Kempe

  • Språk:
  • Engelska


Didrik Solli-Tangen, född 11 juni 1987, är en norsk sångare född i Porsgrunn i Telemark, Norge. Han hade en typisk barndom och hans intressen omfattade konståkning, schack och löpning. När han var 15 bildade han ett band med några kompisar och spelade trummor. Han började sjunga med bandet när sångaren ville ha lite bakgrundssångare. Några år senare ville hans pappa att han skulle ha en professionell röstcoach och kontaktade Anders Vangen som var den bäste. Didriks pappa ville att han skulle bli klassiskt skolad och så fick det bli. Ett tag senare vägrade han att sjunga i operastil när han blev inspirerad av Robbie Williams och tyckte då att klassisk musik var gammalmodigt. Men hans röstcoach fick honom att öva på sin klassiska röst och efter mycket möda och besvär kunde han sjunga höga C.

Didrik är för närvarande heltidsstudent på Barrat Due Institute of Performing Arts i Oslo. Även om norska medier vill kalla honom för operasångare vill inte Didrik sätta den etiketten på sig själv ännu, då det krävs mycket tid och övning tills han är det till fullo. Bidraget ”My Heart Is Yours” är förövrigt specialskriven för just Didrik.

 

Musikvideo

Så här såg Norges musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Värdlandet Norge satsar på en, ja vad tror ni..? Vi säger det tillsammans…BALLAD! Detta är en av de bättre balladerna i årets balladtunga startfält, och Norge kan bli riktigt farliga! Jag blev kär i Didrik från första deltävlingen och hoppas verkligen att de inte gör en Christer Björkman (sorry om du läser detta) eller en F.L.Y. (Lettland 2003) och kommer sist i resultatlistan… Beroende på hur många ballader som tar sig från semisarna så kan den mycket väl ha potential att komma högt, som nånstans i mitten. Men jag tror på Didrik och hoppas på en dejt med honom i sommar om han gör gästspel på Allsången… En femma!Ännu en ballad och man undrar ju hur vi ska stå ut framför TV-apparaterna med detta enormt sega tempo! Må NRK se till att tempot hålls med snygga och fartfyllda vykortspresentationer eller liknande… Didrik visade viss nervositet i den Norska uttagningen och även om jag gillar bidraget känns det lätt tjatigt, och så var det det där med nervositeten, kommer rösten hålla?Värdlandet Norge blir farliga på hemmaplan. De har helt klart en av de bästa balladerna iår. Låten är riktigt stark (Man får rysningar) och berör med sin handling om kärlek och drömmar. Didrik både ser bra ut och sjunger bra. Kul för Norge och extra kul att vår svenske Fredrik Kempe är en av låtskrivarna till det här bidraget. Didrik var mitt andrahandsval som vinnare i Norge. Jag höll på Alexander Stenerud.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »