Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Nederländerna 2009

Inför ESC Nederländerna 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Nederländernas artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Nederländerna hade startnummer 9 av 17 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Nederländernas representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Sieneke

  • Låt:
  • ”Ik ben verliefd, sha-la-lie”

  • Text & musik:
  • Pierre Kartner

  • Språk:
  • Nederländska


Sieneke Peeters är en holländsk sångerska född 1 april 1992. Hon växte upp med sin familj som består av mamma, pappa och en yngre bror. Hon började tidigt med sång och dans. När hon var åtta år började hon med streetdance. Hon blev uppmuntrad av sin omgivning under skolåren att fortsätta med sången. Under en fest som hon uppträdde på upptäcktes hon av sångerskan Marianne Weber. Hon blev fascinerad av Sienekes röst och såg till att hon skulle vara en av artisterna som skulle sjunga Pierre Kartners bidrag ”Ik ben verliefd”. I uttagningen stod det lika mellan henne och Loekz och Pierre blev då ombedd att välja mellan dessa två och valet föll då på Sieneke. Låten hamnade på topplacering i singel-topp100-listan och en tolfte plats i Topp 40.

 

Musikvideo

Så här såg Nederländernas musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Vad har det tagit åt Nederländerna egentligen? De som var så bra och skickade superbra bidrag under 70-, 80- och 90-talen? Var gick det snett? Varför väljer de en 75-årig kompositör som skrivit smurfhits och bidraget från 1973? Hur tror holländsk tv att de ska ta sig från semifinal med en låt som inte ens kom med i holländska uttagningen 2002? Det här är ett bidrag som hade passat in 1985 eller något liknande… Jag bara suckar och ryser varje gång låten kommer upp i min iPod. Nej nej, ge oss Edsilia Rombley och Linda Waagenmakers igen och jag blir glad! En fet nolla från mig.Vad har hänt med den tidigare så stora eurovision-nationen Nederländerna? Här har man helt tappat stinget och skickar för andra året i rad ett skrattretande dåligt bidrag. Dansband när det är som sämst, och desutom på holländska! Kan det bli mycket värre? Jag tror knappast det… En låt jag fet-dissar!Årets mest klämkäcka bidrag kommer från Nederländerna. Det här bidraget blir man glad av och rycks lätt med i. Jag fullkomligt älskar det. Det är dansband kontrat med schlager. Jag tror dessvärre inte att Sienke lyckas ta Nederländerna till final. Det är alldeles för omodernt i samanhanget.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »