Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Moldavien 2009 »

Inför ESC Moldavien 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Moldaviens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Moldavien hade startnummer 1 av 17 i semifinal 1 och sedan startnummer 4 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Moldaviens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Sunstroke Project & Olia Tira

  • Låt:
  • ”Run Away”

  • Text & musik:
  • Anton Ragoza, Sergey Stepanov, Alina Galetskaya

  • Språk:
  • Engelska


Det moldaviska bidraget ”Run Away” framförs av gruppen SunStroke Projekt & Olia Tira. Bidraget vann den moldaviska uttagningen ”O Melodie Pentru Europa 2010” som ägde rum 6 mars 2010. Det fick högsta poäng från både juryn och folket. Olia Tira är en moldavisk sångerska, men är född och uppvuxen i Potsdam (Tyskland). Efter några år flyttade hon med familjen till huvudstaden Chisinau.

 

Musikvideo

Så här såg Moldaviens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Min första tanke när jag såg videon var ”VAD I HELVETE HAR DE PÅ SIG!?” (Olia hann nog inte klä sig klart i sin loge innan sändning). Moldavien skickar en modern upptempodänga med inslag av 80-tal som inleder med någon som spelar en otroligt tjatig slinga på fiol (det är ju ett vinnande koncept numera). Olia och gruppen börjar sjunga, och det är väldigt svårt att uppfatta vad de sjunger om i verserna. Saxofonen som kommer in lite då och då (80-talsflörten) drar ner helhetsbetyget till en futtig tvåa. Gör de ingenting åt scenshowen och kläderna så har de väldigt svårt att ta sig till final i år! Snälla skicka mormor igen!Eurodiscoovibbar från Europas sydöstra spets har ju en tendens att bli mycket populära. Detta lär väl knappast bli något undantag… Kanske får bidraget inte jättemånga röster i själva tävlingen, men lär spelas varm på nattklubbar över hela kontinenten i sommar – I HOPE! En klar favorit för en discoslampa som mig själv. Skönt att landet tar tävlingen på allvar!Moldavien är relativt nya i ESC. Kombinationen fiol och trumpet i en disko/technolåt fungerar tydligen. Helt okej bidrag. Växer ju mer man lyssnar på det. En riktig partydänga. Kanske inte den bästa låten iår, men det finns bra mycket sämre låtar med i denna semifinal. Jag tror dock att det kan bli svårt att ta sig till final. Men jag hoppas naturligtvis att det ska gå bra.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »