Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Malta 2009

Inför ESC Malta 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Maltas artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Malta hade startnummer 11 av 17 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Maltas representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Thea Garrett

  • Låt:
  • ”My Dream”

  • Text & musik:
  • Jason Cassar, Sunny Aquilina

  • Språk:
  • Engelska


Thea Garrett är född på Malta 1992. Hon har studerat röstteknik och tolkning under sopranen Gillian Zammit. Hon har även varit solist i ett oratorium för North West Choir från Storbritannien vid den anglikanska kyrkan i Valletta. Hon är numera medlem i Enkor, en gospelkör där hon även uppträder som solist. Thea har även studerat musikalteater vid Masquerade Theatre School under 10 år och deltagit i uppsättningar som t.ex. ”The King and I” och ”Beyond the Barriquades” vid Manoel Theatre Valletta. Hon var även handplockad att spela in vid West End som körsångerska åt Paco Pena, en känd spansk sångare. Thea Garrett deltog även i den brittiska tävlingen ”Voice of Tomorrow” där hon hamnade bland de slutliga 30 deltagarna och fick delta i tio lektioner vid Musical Theatre under ledning av lärare från West End. Hennes favoritgenrer är klassisk och semiklassisk musik, men även låtar från musikaler. Hon drömmer om att uppträda vid West End i London.

Bidraget ”My Dream” är skriven av Jason Cassar och Sunny Aquilina som tidigare skrivit Chiaras bidrag från 1998, ”The One That I Love” som hon kom trea med.

 

Musikvideo

Så här såg Maltas musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Ytterligare en ballad från Malta, det är det de är bäst på malteserna. De har valt att skicka 18-åriga Thea som verkligen var ett litet barn när Mary Spiteri sjöng ”Little Child” 1992. Nog skämtat om hennes ålder.. Thea har en stark röst som gör balladen rättvisa. Men kommer den att sticka ut bland alla andra ballader i startfältet? Det här är en typiska ballad enligt standardformulär A1, med hög slutton som avslutning. Inget märkvärdigt enligt mig, en trea.Mindre rolig ballad från landet som kommit att bli ballader personifierat. Hon kan tyvärr inte leva upp till otroliga Chiara. Visst, en helt okej låt men inte mer än så egentligen… Återstår att se om den lyckas stå ut bland alla slow-tempodängor i årets festival. Jag håller ändå en tumme för Malta som dels tar tävlingen seriöst och också ger Sverige ganska bra poäng!Ett av mina absoluta favoritländer i Eurovision skickar i år en typisk, vacker Malta-ballad som absolut inte är dålig, tvärtom. Kommer garanterat att ta sig till final och få en bra placering där. Jag tycker om den här fina balladen, men hade hoppats på något mer fartfyllt från Malta i år istället för något som man år efter år väljer att skicka.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen