Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Makedonien 2009

Inför ESC Makedonien 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Makedoniens* artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Makedonien hade startnummer 15 av 17 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Makedoniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

* Sedan 2019 har republiken Makedonien fått namnet Nordmakedonien. Här har vi dock valt att behålla det gamla namnet på landet eftersom det var så de presenterades 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Gjoko Taneski

  • Låt:
  • ”Jas ja imam silata”

  • Text & musik:
  • Kristian Gabroski

  • Språk:
  • Makedonska


Gjoko Taneski är född den 2 mars 1977 i staden Ohrid. Han är en makedonsk sångare och vann den makedonska uttagningen till Eurovision Song Contest 2010. Han har varit i musikbranschen sedan 1996. Han har släppt ett album och gett ut två singlar.

 

Musikvideo

Så här såg Makedoniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Makedonien var duktiga förut och skickade etnoinspirerade bidrag som man fastnade för. Men nu har de tappat intresset och skickar dålig rockmusik som man bara spolar förbi. Låten innehåller ett rapinslag som den lugna rocklåten ännu jobbigare att lyssna på. 2004-2007 lyckades de alltid ta sig från semifinal till final, men som tur är har de sedan 2008 lyckats hålla sig utanför finalen. Hoppas de håller sig där till nästa år! Svag tvåa.Inte en av favoriterna och sången känns väl sådär… Makedonien är otroligt ojämna i sina bidrag och i år har man lyckats skicka ett mindre lyckat koncept. Vad ska man säga? Inte chanslös men förmodligen har den svårt att avancera.Makedonien verkar ha fastnat för medelåldersrocken. Det visade sig inte vara något lyckat koncept i fjol och lär inte vara det i år heller. Alldeles för skrikigt och platt för min smak. Låtens titel betyder; Jag har styrkan. Så bra, det har jag också genom att döma bort det här bidraget. Det blir ingen finalplats för varken Gjoko eller Makedonien. Skicka något bättre till nästa år istället!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »