Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Island 2009

Inför ESC Island 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Islands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Island hade startnummer 17 av 17 (sist ut) i semifinal 1 och sedan startnummer 16 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Islands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Hera Björk

  • Låt:
  • ”Je ne sais quoi”

  • Text & musik:
  • Örlygur Smári, Hera Björk Þórhallsdóttir

  • Språk:
  • Engelska, franska


Hera Björk Þórhallsdóttir, mest känd som Hera Björk, är en isländsk sångeska född 29 mars 192 i Reykjavik, Island. Hera stod i kören för de isländska bidragen 2008 och 2009. 2009 deltog hon även i den danska uttagningen till ESC med bidraget ”Someday”. I finalen kom hon tvåa efter Niels Brinck och hans ”Believe Again”. ”Someday” vann senare under året tävlingen OGAE Second Chance Contest.

 

Musikvideo

Så här såg Islands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Island satsar i år på sin version av Shirley Clamp, med andra ord en tjej som sjunger en ballad mot en discobakgrund. Jag blev superglad när det stod klart att Hera hade vunnit den isländska uttagningen, och att hon för en gångs skull får stå främst och sjunga på ESC-scenen. Dock tycker jag att ”Someday” var mycket bättre än denna, men tror nog hon kommer sjunga Island till final i år igen. En stark fyra.Lyckan var total när Islänningarna valde att skicka mitt favoritbidrag i den Isländska uttagningen! Måhända schlagerklyschig men ack så snygg och Hera har utstrålning som få! Det här bara måste gå vidare! Kanske inte nåt upp till fjolårets bragdplacering men jag säger ändå: heja Island!Min personliga etta i år. Äntligen får Hera Björk tävla i Eurovision. Låten är en kraftfull, klassisk schlagerlåt i sann eurodisco-anda. Tyvärr vet vi ju hur det brukar gå för den sortens låtar i ESC numera. Men det går inte att sticka under stolen med att låten är helt fantastisk och får mig att vilja gå loss på dansgolvet. Efter förra årets andraplats med Yohanna och ”Is It True” är det många islänningar som hoppas på att Hera Björk ska ta Island till landets första vinst. Final blir det, men långt ifrån toppstriden förmodligen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »