Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Irland 2009

Inför ESC Irland 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Irlands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Irland hade startnummer 12 av 17 i semifinal 2 och sedan startnummer 10 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Irlands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Niamh Kavanagh

  • Låt:
  • ”It’s For You”

  • Text & musik:
  • Niall Mooney, Mårten Eriksson, Jonas Gladnikoff, Lina Eriksson

  • Språk:
  • Engelska


Niamh Kavanagh, född 13 februari 1968, är en irländsk sångerska och är mest känd för att ha vunnit Eurovision Song Contest 1993. Hon har uppträtt som solo- och som bakgrundssångerska i musiken till filmen ”The Commitments” i låtar som t.ex. ”Destination Anywhere” och ”Do Right Woman, Do Right Man”. Hon var även med i ”The Late Late Show’s” Eurovisionupplaga 2006, för att framföra ”In Your Eyes” tillsammans med Linda Martin och andra tidigare irländska ESC-representanter. Niamh delade även ut de irländska poängen i Eurovision Song Contest 2008. Hennes förnamn uttalar man Niv, för de som inte visste det.

 

Musikvideo

Så här såg Irlands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Efter flera år med tramsbidrag och tagit tävlingen oseriöst väljer irländarna att skicka vinnaren från 1993, Niamh Kavanagh. Då sjöng hon ”In Your Eyes” och såg allmänt tantig och tråkig ut. I år däremot gör hon storslagen comeback med bidraget ”It’s For You” (som är skrivet av svenskar…igen!), och herrejösses…det bästa Irland gjort sedan 1996!! Detta luktar seger. Men vi vet ju hur det kan gå för tidigare vinnare som försöker på nytt…. Men lycka till Irland och Niamh! En mycket stark femma från mig!Här satsar man på ett typiskt urklassiskt irländskt bidrag, och jag faller pladask… Visserligen har jag många andra favoriter framför denna, men att kalla det här dåligt går ju bara inte! Däremot kanske det inte är det mest spännande av bidrag och därför hamnar lite lätt i skymmundan och i skuggan av mer färgstarka låtar. Tror nog ändå på en finalplats men att man sedan trots allt får se sig slagen av en rad andra ballader, kanske oförtjänt – men det finns bara en vinnare av Eurovision ändå.ESC-vinnaren 1993 är tillbaka i tävlingen. Hennes vinnarbidrag In Your Eyes var riktigt tråkig och sävlig. It’s For You är raka motsatsen. Den är helt klart den bästa irländska balladen på länge. Den är pampig och vacker och låter väldigt irländskt. En av årets vinnarkandidater helt klart. Jag är glad att Irland äntligen lyckas ställa upp med med ett bidrag med klass.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »