Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Finland 2009

Inför ESC Finland 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Finlands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010.  Finland hade startnummer 5 av 17 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Finlands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Kuunkuiskaajat

  • Låt:
  • ”Työlki ellää”

  • Text & musik:
  • Timo Kiskinen

  • Språk:
  • Finska


Kuunkuiskaajat är en finsk folkmusikgrupp som kommer att representera Finland vid Eurovision Song Contest 2010. Tävlingsbidraget heter ”Työlki ellää” och är en folkvisa influerad av romsk musik. Gruppen är en duo av sångerskorna Johanna Virtanen och Susan Aho, som också sjunger i gruppen Värttinä. De vann finalen med 42% av rösterna i ”superfinalen”.

 

Musikvideo

Så här såg Finlands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Äntligen! Äntligen skickar Finland något typiskt finskt, vilket de inte gjort sedan de valde finsk tango 2004! Jag räknar inte hårdrock som något typiskt finskt… Första gången jag hörde bidraget var efter den finska finalen… och då blev jag först förundrad, sedan hänförd. Detta är så roligt att lyssna och titta på, så är man lite nere kan man titta på detta en stund och gå därifrån med ett leende på läpparna. Just detta med finsk folkmusik gör att man blir extra glad, hade vi skickat Timoteij hade vi fightats lite om vem som är snyggast.. Dragspels-Timoteij eller Dragspels-Kuunkuiskaajat? Hoppas de tar sig till final! 🙂Det är ingen hemlighet att jag hellre sett ett annat finskt bidrag i Eurovision. MEN kan också säga att de två glada folk-popsblondinerna ändå gjort intryck på mig och faktiskt får mig att båda le och ryckas med så här efter ett par lyssningar! Kvala in på min personliga tio-i-topplista så jag hoppas verkligen att våra grannar i öst tar sig till final. Kan kanske vara lite för smal för röster från sydeuropa får jag för mig…Finland ställer upp med folkmusikgruppen Kuunkuiskaajat som har ett östfinskt sound med inspiration från sigenarmusiken. En låt på modersmål är alltid ett plus! Jag gillar det här och hoppas att det blir final för de finska töserna. Tror det kan bli tufft däremot.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen