Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Estland 2009

Inför ESC Estland 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Estlands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Estland hade startnummer 3 av 17 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Estlands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Malcolm Lincoln & Manpower 4

  • Låt:
  • ”Siren”

  • Text & musik:
  • Robin Juhkental

  • Språk:
  • Engelska


Malcolm Lincoln är en estnisk duo som består av Robin Juhkental och Madis Kubu. De har beskrivit deras musikstil som udda elektropoop. Gruppnamnet härstammar från TV-showen ”Kes tahab saada miljonäriks?” (den estniska versionen av ”Vem vill bli miljonär?”) där just ”Malcolm Lincoln” angavs som fel svar till en fråga som handlade om USAs 16:e president, Abraham Lincoln. Malcolm Lincolns debutalbum kommer att släppas under våren 2010 under Mortimer Snerd, ett skivbolag som drivs av Eplik.

 

Musikvideo

Så här såg Estlands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Stilen påminner om Robbie Williams. Den är lite underligt uppbyggd, och har ingen särskilt bra hook (ingen stark refräng med andra ord). Den här kommer nog bara passera förbi och glömmas bort väldigt fort. Ingen vinnarkandidat och kommer nog inte gå till final. Synd att de skickar detta, när de hade en så vacker låt förra året.Estland brukar vara ganska bra på att hitta bidrag som går väl hem över hela Europa. I år är jag dock osäker på hur man kommer placera sig. Låter lite väl anonymt kan jag tycka… Känns ändå som ett helt okej bidrag som kan växa på scenen. Vill nästan återkomma när man sett genrep eller liknande!Estländarna har haft svårt att kvala sig in till finalen. Men i fjol stack man ut med balladen Rändajad och hamnade då på en sjätteplats i finalen. I år skickar man en modern utstickare. Återigen en ballad. Känns inte som något typiskt ESC-bidrag direkt. Första reaktionen är att den är tråkig men ändå unik i sig. Jag både tror och hoppas att den här inte tar sig till final.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen