Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Danmark 2009

Inför ESC Danmark 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Danmarks artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Danmark hade startnummer 4 av 17 i semifinal 2 och sedan startnummer 25 av 25 (sist ut) i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Danmarks representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Chanée & N’Evergreen

  • Låt:
  • ”In A Moment Like This”

  • Text & musik:
  • Thomas G:son, Henrik Sethsson, Erik Bernholm

  • Språk:
  • Engelska


Christina Chanée, född Christina Birch Wongskul, är en dansk-thailändsk popsångerska. Hon bor numera i Frederiksberg i Köpenhamn, där hon spelar covermusik i två olika band, Diva2Diva och Sanne Jam. 2003 sjöng hon låten ”Gone Away” på soundtracket till filmen ”Anja efter Viktor” och samma år sjöng hon ledmotivet till filmen ”Askepop – The Movie”. Chanée har både uppträtt som solist och som körsångerska. Under 2004 var hon med i husorkestern i en tv-show i DR, och genom det fick hon ett tips att gå på audition för musikalen ”Marvin Gaye – The Musical”, där hon senare fick huvudrollen. Hon har på senare år haft mindre roller i olika TV-serier i Danmark.

Tomas N’evergreen (född Tomas Christiansen den 11 november 1969). Han har haft stor succé i Östeuropa, speciellt i Ryssland där han har flertalet förstaplaceringar på listor och andra tio-toppplaceringar. Han släppte sitt debutalbum 2007 (Since You’ve Been Gone) och det är även därifrån de flesta hitsen kommit. Han bor numera i Moskva och 2009 ställde han upp i den ryska uttagningen till Eurovision Song Contest med bidraget ”One More Try”.

 

Musikvideo

Så här såg Danmarks musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!En popdänga som hade gjort stor succé i Sverige om bidraget hade kommit med i Melodifestivalen. Den är enkel och lätt att komma ihåg. Tillsammans låter de riktigt bra och kan komma riktigt högt i finalen när den tagit sig från semifinalen. Sverige kommer definitivt ge sin tolva till Danmark i semin. Lycka till Danmark! En fyra från mig…På sätt och vis måste man kanske tycka om denna Abba-doftande popdänga av G:son och co. Hade från början svårt för den men den sätter sig på hjärnan som ett inkletat hubba-bubba under sulan! Vet inte riktigt hur detta ska gå, tror på avancemang till final, men det lär gå ganska knackigt väl där. Nordiska länderna, Storbritannien och Malta brukar ju älska denna typ av bidrag så därifrån blir det nog bra poäng. Frågan är om sydeuropa och forna öst kan ta till sig denna aningen förlegade men catchy låt?Årets enda popschlager kommer ifrån Danmark. Det är en up-tempo ballad som associerar till The Police, Tina Turner och ABBA. En ganska typisk ESC-låt. Thomas G:son, Erik Bernholm och Henrik Sethsson är trion bakom den här låten, som från början var tänkt att vara med i vår svenska Melodifestival, men nobbades. Låten sätter sig efter en lyssning och det bara går inte att inte tycka om det här. En finalplats blir det, men långt ifrån toppstriden. Artisterna påminner om Magnus Bäcklund och en asiatisk Jessica Andersson.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen