Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Cypern 2009

Inför ESC Cypern 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Cyperns artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Cypern hade startnummer 14 av 17 i semifinal 2 och sedan startnummer 5 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Cyperns representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Jon Lilygreen & The Islanders

  • Låt:
  • ”Life Looks Better In Spring”

  • Text & musik:
  • Nasos Lambrianides, Melis Konstantinou

  • Språk:
  • Engelska


Jon Lilygreen är en walesisk sångare och är född 4 augusti 1987. Båda hans föräldrar är walesare och kommer ursprungligen från Wales. Jons familj består av en äldre och yngre syskon, Marc (äldst), Jon och systern Sophie Helm. När Jon växte upp gick han på Bettws High School och senare Cross Keys College. Han har uppträtt på många olika platser under åren, Le Pub, Meze Lounge och Karma Lounge och dessutom har han gjort ett antal spelningar på Celtic Manor.

Bandet ”The Islanders” består av musiker från Cypern, Norge, Skottland, Wales och England. Bandmedlemmarna är Jon Lilygreen (gitarr/sång), Jon Gregory (trummor/producent), Sylvia Strand (piano/sång), Katherine Squire (sång), Sean Watts (sång) och Charalambos Kallonas (bas).

 

Musikvideo

Så här såg Cyperns musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Cypern skickar en lättrallad popballad som säkert får en tolva från Grekland i finalen, de tävlar ju inte i samma semifinal. Dock är det inget jag fastnar för och tycker WOW, utan den här går bara in i mina öron och ut igen… en sån där vi hört förr ni vet.. Tycker det är synd, som föregående talare, att de aldrig fått chansen att arrangera ESC och det lär väl dröja ett tag till. En trea från mig.Ännu ett riktigt bottenbidrag i årets tävling. Förlegat, förutsägbart och tråkigt på så många sätt att såväl mina fingrar som tår inte skulle räcka till för att räkna upp dem alla. Lär väl knappast ta sig till final och om så skulle ske (genom juryröster eller ett mindre mirakel) tror jag knappast vi ser dem högre placerade än 20… Kanske är jag lite väl hård, men att skicka nåt så här tråkigt får mig verkligen less.När ska en Medelhavsö som Cypern få stå som värd för tävlingen? Förmodligen lär det dröja ett tag. Den här mysiga gitarr-popballaden fastnade jag direkt för. Jag gillar den jättemycket, men tror att den är chanslös att ta sig vidare från semin. Visst hörs det att sångaren Jon är från Wales. Perfekt uttal på sin engelska. Men vad är grejen att ha en tejpad gitarr?

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen