Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Bulgarien 2009

Inför ESC Bulgarien 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Bulgariens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Bulgarien hade startnummer 13 av 17 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Bulgariens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Miro

  • Låt:
  • ”Angel Si Ti”

  • Text & musik:
  • Miroslav Kostadinov, Mihail Mihailov

  • Språk:
  • Bulgariska


Miro, eller Miroslav Kostadinov, föddes 10 mars 1976 i Bulgarien och är en sångare och kompositör. Han var tidigare medlem i den bulgariska duon KariZma. Han började spela piano och övriga instrument vid tidig ålder. Efter några år bestämde han sig för att pröva sina musiktalanger och gick med i en amatörsånggrupp. Efter ett antal priser från diverse festivaler samarbetade han med många av hans vänner som var välkända musiker. Miro har under sina 16 år som artist blivit mycket uppskattad runt om kring Bulgarien och i grannländerna. Han blev inbjuden att uppträda i Turkiet och Kazakhstan. 2007 började han med sin solokarriär genom att spela in sina första låtar, ”Ever Before” och ”Lose Control”, den sistnämnda blev hans första singel från debutalbumet ”Omirotvoren”. Under de senaste månaderna har han varit delaktig i konserter bl.a. som gäststjärna på Rihannas konsert i Sofia. Bulgarien bestämde sig för att inte ha en deltävlingsfinal i år som tidigare år, utan valde artisten internt. En panel på a51 musikexperter röstade på ett antal kandidater, och Miro vann den omröstningen. Värt att nämna är att Elitsa & Stoyan från 2007 var även med i valet.

 

Musikvideo

Så här såg Bulgariens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Detta är nog Bulgariens bästa försök hittills. De skickar Miro som sjunger en mycket trallvänlig upptempolåt som fastnar efter första lyssningen. Dock är refrängen väldigt enformig då den låter som om det skulle kunna vara en hejaklack på ishockeymatch. Har lite svårt för slutet med, då den slutar helt tvärt. Annars är det en bra låt. Synd att man inte förstår bulgariska. En fyra.Ett av de bättre bidragen från Bulgarien som har en tendens att skicka några av tävlingens mest udda bidrag år efter år. Kan tycka att det alltid funnits en viss spänning i det men glädjs åt att man i år verkligen satsar på lite mer mainstream och välskrivet. Gillar den här discodoftande upptempodängan som saknar egentlig konkurrens rent genremässigt i årets startfält.Bulgarien är med i tävlingen för sjätte gången. Den här upptempo/disko-popdängan är riktigt catchy, men det känns som om det saknas något. Lite väl enformigt på refrängen kanske. Men man nynnar med och kan omöjligen tycka illa om det här. Den påminner om Bosnien-Hercegovinas bidrag 2004 (Deen – In the Disco). Chanserna att nå final tror jag däremot inte är så solklara.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »