Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Belgien 2009

Inför ESC Belgien 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Belgiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Belgien hade startnummer 10 av 17 i semifinal 1 och sedan startnummer 7 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Belgiens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Tom Dice

  • Låt:
  • ”Me And My Guitar”

  • Text & musik:
  • Tom Eeckhout, Jeroen Swinnen, Ashley Hicklin

  • Språk:
  • Engelska


Tom Dice (född Tom Eeckhout) är född 25 november 1989 i staden Eeklo i Belgien. Han är en belgisk singer-songwriter som kom tvåa i den flamländska versionen av The X-Factor 2008. Tom lärde sig spela gitarr som barn, började skriva musik i sina tidiga tonår och vid 15 gick han med i bandet ”The Dice” och började använda sig av namnet Tom Eeckhout Dice som sitt artistnamn.

Efter X-Factor var Tom den förste som skrev på kontrakt hos nybildade förlaget SonicAngel. I juni 2009, under namnet Tom Dice, släppte han sin första singel som var en akustisk coverversion av Leona Lewis ”Bleeding Love”. Singeln gick upp till sjunde plats på de flamländska singellistorna.

Tom blev nominerad till ”Bästa nya artist” under TMF Awards 2009, men förlorade mot Jasper Erkens. Han började 2009 med sitt debutalbum som skulle ha släppts under hösten 2009, men har fortfarande inte kommit ut.
Den 25 november 2009 blev han utsedd av den flamländska TV-kanalen VRT att representera Belgien i ESC. Hans distinkta röst och TV-erfarenhet var några av de faktorer som avgjorde valet av artist. Dock mottogs det interna valet av Tom av blandade känslor, eftersom flertalet ville hellre ha en vanlig uttagning i TV.

 

Musikvideo

Så här såg Belgiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Belgien har återigen valt sin artist internt. Valet föll på en ung söt kille med gitarr… låter inte det som samma koncept som Sverige? Hmm… Tur att de tävlar i olika semifinaler! Anna tävlar inte förrän i semifinal 2. En schysst ballad som förhoppningsvis kan ta Belgien från semifinal-träsket där de varit sedan 2005. Tom Dice sjunger mycket bra och ser väldigt bra ut, så nog kan detta få charmpoäng från folket och juryn. En fyra.Har av någon anledning vuxit enormt i mina öron och känns äkta och mysig på ett ganska kul sätt! Känns dock tveksamt om detta komme få röster och Tom klarar att leverera inför hundratals miljoner tittare…Belgien valde sin artist internt alltså. Den är enkel och vacker ballad som känns internationellt gångbar och är en klar radiopotential. Tom sjunger bra och det återstår bara att se om det räcker hela vägen till final. Jag tror defenitivt att det kan bli så.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen