Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Azerbajdzjan 2009

Inför ESC Azerbajdzjan 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Azerbajdzjans artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Azerbajdzjan hade startnummer 7 av 17 i semifinal 2 och sedan startnummer 1 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Azerbajdzjans representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Safura

  • Låt:
  • ”Drip Drop”

  • Text & musik:
  • Anders Bagge, Stefan Örn, Sandra Bjurman

  • Språk:
  • Engelska


Den 17-åriga sångerskan Safura fann sitt musikintresse i en tidig ålder och gjorde sitt första scenframträdande som sexåring. Hon vann Azerbajdzjans motsvarighet till Idol och i maj 2010 representerar hon sitt hemland i Eurovision Song Contest. Texten är skriven av talangfulla Sandra Bjurman och musiken av Anders Bagge i samarbete med Stefan Örn.

 

Musikvideo

Så här såg Azerbajdzjans musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Här har vi då tävlingens tredje svensklåt. Ja förutom Sveriges egna så har vi även chans för vinst genom Danmark (In A Moment Like This, skrivet av svenskar) och så denna… En av de som ligger bakom detta är Idoljury-Anders Bagge. Det har gått väldigt bra för Azerbajdzjan sedan de började vara med 2008. 2008 kom de åtta, 2009 trea och i år är de vinsttippade. Men jag förstår inte riktigt varför. Låten är riktigt snyggt producerad! Det ska de ha all cred för! Riktigt snygg! Men sen är det inte så mycket mer att säga om låten… Texten är väl inte så där värst märkvärdig dock, men den sätter sig väldigt fort. Kan komma på mig själv när jag kör bil att jag sjunger ”These teardrops, that drip drop…drip drop…”. Safura är vacker, men hos mig är det ingen favoritlåt. Dock tror jag på hög placering i finalen sedan. En trea från mig.Kul med ännu ett ”svenskt” bidrag! Tyvärr känns det här inte fullt så välskrivet och melodiöst som vi vant oss vid att Azerbajdzjan kan skicka. Eller så flirtar man med helt andra regioner i Europa nu än tidigare år? Tråkigt med fler ballader också, hade gärna sett att man skickade ännu en upptempo som skulle kunna gå varm på dansgolven från Istanbul till Reykjavik!Det är som sagt väldigt många ballader med i årets tävling. Men ett bidrag som sticker ut från mängden är Safura och låten Drip Drop, som är segertippad och som säkerligen kommer få stort stöd från Östeuropa. Man fortsätter att använda sig av svenskar i sitt bidrag, eftersom det gick så bra förra året (3:e plats). Vad tycker jag om bidraget? En modern pop- r’n’b ballad, helt okej – inte mer. Det finns inget som helst tvivel att Azerbajdzjan fortsätter att göra framsteg i Eurovision.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen