Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Armenien 2009

Inför ESC Armenien 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Armeniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Armenien hade startnummer 2 av 17 i semifinal 2 och sedan startnummer 21 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Armeniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Eva Rivas

  • Låt:
  • ”Apricot Stone”

  • Text & musik:
  • Armen Martirosyan, Karen Kavaleryan

  • Språk:
  • Engelska


Eva Rivas föddes den 13 juli 1987 i Rostov-na-Donu och kommer att representera Armenien i årets Eurovision Song Contest. Under åren 1996-2004 var Eva solist i en av de mest kända ensembler, Arevik, i Rostov. Kören framför både klassiska och moderna sånger, samt ryska och utländska musikstycken. Som solosångare har Eva upprepade gånger vunnit olika tävlingar. År 2000 tilldelades Arevik ”Ensemble of the Year”.2005 var ett år med nya framsteg för Eva. Hon belönades med titlarna ”Golden Voice of Rostov” och ”Miss Pearl av Don”. Samtidigt fick hon även titeln ”Vice-Miss of the Caucasus” i Yerevan och hon vann även första priset under den årliga ceremonin armeniska ”Song of the Year”. Under 2008 startade Eva ett samarbete med ”Armenian Production producing centre” och är för närvarande upptagen med att spela in en CD. Kompositörerna till Evas låt ”Apricot Stone” är Armen Martirosyan och Karen Kavaleryan. Armen är känd för sitt arbete både i Armenien och utomlands och Karen har redan deltagit sex gånger som låtskrivare i Eurovision Song Contest.

 

Musikvideo

Så här såg Armeniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Eva Rivas sjunger för Armenien om de här hårda stenkärnorna som finns i aprikoser…Ja det är sant. Nästa år kan vi skicka Måns Zelmerlöw som sjunger om solroskärnor. Nyttigt och gott! Låten är en slags hyllning till hemlandet och sin mamma som brukade ge henne aprikoskärnor, så vart hon än är i världen kan hon få armeniska aprikoser. Djup text eller hur?Det är en fin låt men är ingen låt jag ser som en segrare i Oslo i maj… Men visst blir man lite sugen på aprikoser (eller armeniska plommon som de även kallas).På mycket kort tid har Armenien blivit ett otroligt framgångsrikt land i ESC-sammanhang. Gång på gång har man skickat catchy och nyskapande bidrag fulla av energi! I år satsar man återigen på lite etnopoppiga toner. Jag tycker om det här någonstans… Visst fanns bättre bidrag med i den Armenska uttagningen men jag hade redan från början med Apricot Stone som en av mina favoriter. Tror att den utan problem når final och där lär man nog prestera en topp-10-placering.Armenien kom med i ESC 2006 och har sedan dess lyckats nå finalen varje år och man lär göra det i år också. De tar tävlingen på fullt allvar och skickar ofta etnopop. Apricot Stone är en modern och medryckande poplåt som lätt kvalificerar sig till final och kan utmana i toppstriden där. Underskattad av många. Jag fullkomligt älskar det här bidraget. Potentiell vinnare?

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen