Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Turkiet 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Turkiets artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Turkiet hade startnummer 9 av 18 i semifinal 1 och sedan startnummer 18 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Turkiets representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Hadise

  • Låt:
  • ”Düm Tek Tek”

  • Text & musik:
  • Sinan Akçıl, Hadise Açıkgöz (t), Stefaan Fernande (t)

  • Språk:
  • Engelska


I en nyårsshow presenterades Turkiets bidrag till Eurovision Song Contest 2009. Sångerskan Hadise Açıkgöz, född i Mol (Belgien) 1985 kommer att representera landet med låten ”Düm Tek Tek”. Hennes föräldrar är ifrån Turkiet, ett land som har haft flera bra bidrag i Eurovision Song Contest, men som aldrig lyckats vinna tävlingen förrän 2003 när man äntligen tog hem tävlingen med Sertab Erener och låten ”Everyway That I Can”. Hadise tog sitt första steg in i musiken genom Belgiska Pop Idol 2003 vid 17-års ålder. Hon gjorde ett bra framträdande och strax därefter gav hon ut singeln ”Sweat” vilket följdes upp av en andra singel ”Stir Me Up”. 2005 kom första albumet ”Sweat” och i fjol den senaste ”Hadise”. Numera är Hadise en av Turkiets mest populära sångerskor och väntar nu ett spännande uppdrag att försöka kamma hem en andra seger för landet som tar den här tävlingen på blodigt allvar.

 

Musikvideo

Så här såg Turkiets musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Helt ok låt, den går säkert till final men det blir nog ingen topp 5 placering, kanske topp 10.Den här kommer uppskattas utav många och så även av mig. Jag är bombsäker på att den kommer nå finalen och äntligen har turkarna hittat tillbaka till den musiken som passar bäst i ESC-sammanhang. Att blanda pop och etno, efter deras tråkiga rocklåt förra året är en klar förbättring tycker jag. Dessutom utstrålar hon självsäkerhet vilket garanterat styrker en finalplats.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen