Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Slovakien 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Slovakiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Slovakien hade startnummer 8 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Slovakiens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Kamil Mikulčík & Nela Pocisková

  • Låt:
  • ”Leť Tmou”

  • Text & musik:
  • Anna Žigová, Petronela Kolevská, Rastislav Dubovský

  • Språk:
  • Slovakiska


Slovakien går in i 2009 års Eurovision Song Contest efter elva års långt uppehåll, med en grupp musiker med imponerande CV-n. Några av dem undervisar på universitet och några är mycket kända från lokala TV-serier. Nela Pocisková, skådespelerska och sångerska, är känd från musikaler och populära tv-program, är född 1990 i huvudstaden i Slovakien, Bratislava. För närvarande är hon på sitt tredje år av studier i Bratislavas statliga konservatorium. Kamil föddes den 18 november 1977 i Trnava. Han studerade vid University of Economics i Bratislava och samtidigt också i Teater Department of the Academy of Performing Arts, där han tog examen 2001.Kamil är en permanent medlem av Jakub Nvota’s Traveling Teater som skådespelare och musikalisk kompositör och har varit inblandad i radio-shower, filmer och reklam. De övriga är Rastislav Dubovský – piano master och Januari Pospíšil – Maestro på cello.

 

Musikvideo

Så här såg Slovakiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Dåligt, dåligt dåligt! Finns inget mer att säga.Kul att Slovakien är tillbaka efter elva års frånvaro i ESC. De hade ett överskott på ballader i sin uttagning och mina favoriter att representera landet var Andrea Zimányiováoch Janais. Bidraget man väljer att skicka är en sömnig pianobaserad bluesballad. Hans röst passar inte ihop med hennes och den är helt enkelt bara tråkig och menlös. Får det tufft att nå en finalplats och jag själv hoppas att den ryker redan i semifinalen.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen